Home / šport / Futbal / Spartak Trnava nastúpi v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy proti lotyšskému FK Auda

Spartak Trnava nastúpi v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy proti lotyšskému FK Auda

21.6.2023 (SITA.sk) – Stredajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone priniesol aj meno súpera pre FC Spartak Trnava, ktorý do Európskej konferenčnej ligy 2023/2024 vstúpi v 2. kvalifikačnom kole.

Ak z 1. kvalifikačného kola (13. a 20. júla) postúpia FC DAC 1904 Dunajská Streda a MŠK Žilina, tiež už poznajú mená súperov.

Spartak začne vonku

Trnava začne účinkovanie v pohárovej Európe 27. júla na pôde lotyšského tímu FK Auda, odvetu absolvuje Spartak doma o týždeň neskôr 3. augusta.

Trnavčania boli pri žrebe medzi nasadenými mužstvami a mohli naraziť aj na český Bohemians 1905 z Prahy, švédsky Kalmar FF, litovský FK Kauno Žalgiris alebo maďarský Zalaegerszeg.

Ak Dunajskostredčania prejdú cez FC Dila Gori zo Gruzínska, v druhom kole na nich čaká meranie síl s ukrajinským tímom Voskla Poltava. Prvý súboj by hral slovenský tím 27. júla vonku a odvetu o týždeň neskôr pred vlastnými fanúšikmi.

Postupujúcemu z dvojice Dunajská Streda – FC Dila Gori mohol žreb prisúdiť aj turecký klub Adana Demirspor, azerbajdžanský FC Sabah, kazašský FC Ordabasy či postupujúci tím z 1. kvalifikačného kola EKL z dvojice FK Panevežys (Lit.) – Milsami Orhei (Mold.).

Žilina môže hrať s Gentom

MŠK Žilina čaká v prvom kole estónsky tím FC Levadia Tallinn a v prípade postupu si zmeria sily s belgickým klubom KAA Gent. Prvý duel by sa hral v Belgicku, odveta pod Dubňom.

V hre pre „šošonov“ v prípade účasti v 2. kvalifikačnom kole boli aj dánsky Midtjylland, fínsky KuPS z Kupia, či postupujúce družstvá z dvojíc Linfield FC (Sev. Ír.) – KF Vllaznia Shköder (Alb.) a FC Riga (Lot.) – Víkingur Reykjavík (Isl.).

Viac k témam: Európska konferenčná liga
Zdroj: SITA.sk – Spartak Trnava nastúpi v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy proti lotyšskému FK Auda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hviezdny Messi je druhým najlepším strelcom MLS, dvoma gólmi prispel v triumfe Interu Miami

Tretí gólu družstva z Floridy strelil Španiel Sergio Busquets, ktorý za Inter skóroval premiérovo od vlaňajšieho príchodu z FC Barcelona.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *