Home / šport / Futbal / Dunajská Streda v EKL proti gruzínskemu FC Dila Gori , Žiline žreb prisúdil estónsky FC Levadia Tallinn

Dunajská Streda v EKL proti gruzínskemu FC Dila Gori , Žiline žreb prisúdil estónsky FC Levadia Tallinn

20.6.2023 (SITA.sk) – Slovenskí zástupcovia v 1. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy 2023/2024 už poznajú mená svojich súperov, s ktorými si zmerajú sily 13. a 20. júla.

Hráči Dunajskej Stredy začnú doma

Utorkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) rozhodol o tom, že hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda začnú doma proti tímu FC Dila Gori z Gruzínska.

V rovnakej fáze do hry vstúpi aj MŠK Žilina a hrať bude proti FC Levadia Tallinn z Estónska, na základe žrebu začne doma. Mená súperov v prípade postupu sa jednotliví účastníci EKL dozvedia v stredu, keď prebehne žreb 2. kvalifikačného kola (27.7. a 3.8.) už aj s nasadeným FC Spartak Trnava.

Nenasadení boli „šošoni“

Pred utorkovým žrebom figurovali Dunajskostredčania medzi nasadenými mužstvami. Tím zo Žitného ostrova okrem súpera z Gruzínska mohol dostať aj severomacedónsky FK Makedonija Gjorche Petrov, litovský FK Panevežys, fínsky FC Honka z mesta Espoo alebo estónsky JK Narva Trans.

„Šošoni“ boli nenasadení a žreb im mohol prisúdiť aj lotyšský Riga FC, severomacedónsky KF Škendija Tetovo, HB Tórshavn z Faerských ostrovov či severoírsky Crusaders FC z Belfastu.

Dvojice 1. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy 2023/2024:
FC DAC 1904 Dunajská Streda (SR) – FC Dila Gori (Gruz.)
MŠK Žilina (SR) – FC Levadia Tallinn (Est.)
Gžira United FC (Malt.) – Glentoran FC (Sev. Ír.).
B36 Tórshavn (Faer. os.) – Paide Linnameeskond (Est.).
F91 Diddeleng (Lux.) – Saint Patrick’s Athletic FC (Ír.).
FC Hegelmann Litauen (Lit.) – FC Škupi 1927 (Sev. Maced.).
Penybont FC (Wal.) – FC Santa Coloma (And.).
KF Dukagjini (Kos.) – Europa FC (Gib.)

Viac k témam: Európska konferenčná liga 2023/2024
Zdroj: SITA.sk – Dunajská Streda v EKL proti gruzínskemu FC Dila Gori , Žiline žreb prisúdil estónsky FC Levadia Tallinn © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Boli sme mäkkí a bojazliví, je to moja zodpovednosť. Tréner Calzona sa ospravedlnil fanúšikom Neapolu za prehru v Empoli

Neapol z ostatných šiestich ligových duelov vyťažil iba šesť bodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *