Home / šport / Futbal / Slovenské kluby spoznajú súperov v pohárovej Európe, Slovan Bratislava bude v LM nasadený

Slovenské kluby spoznajú súperov v pohárovej Európe, Slovan Bratislava bude v LM nasadený

20.6.2023 (SITA.sk) – Štyri slovenské futbalové kluby spoznajú v utorok a v stredu mená súperov alebo prípadných súperov v úvodných dvoch kvalifikačných kolách v pohárovej Európe.

Slovan v prvom kole

Majstrovský ŠK Slovan Bratislava vstúpi do Ligy majstrov v 1. kvalifikačnom kole ako nasadený tím a prvý súboj absolvuje 11. alebo 12. júla. Už v utorok budú „v hre“ aj FC DAC 1904 Dunajská Streda a MŠK Žilina pri žrebe 1. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy 2023/2024, Dunajskostredčania ako nasadení a Žilinčania ako nenasadení.

Na tieto dva kluby čakajú úvodné súboje 13. júla. V stredu príde na rad žreb 2. kvalifikačného kola LM aj EKL a okrem uvedeného tria už padne aj meno FC Spartak Trnava. Víťaz Slovenského pohára z ostatnej sezóny bude nasadený a do hry zasiahne 27. júla.

Protivníci „belasých“

Slovan Bratislava v utorok nemôže dostať šampiónov napríklad z Maďarska, Bulharska či Slovinska, no žreb mu môže prisúdiť majstra Poľska (Raków Čenstochová), Švédska (BK Häcken z Göteborgu), Rumunska (Farul Konstanca) či Faerských ostrovov (KÍ Klaksvík), ale aj víťaza júnového predkola. Prvý duel je naplánovaný na 11. alebo 12. júla, odveta o týždeň neskôr.

V prípade postupu ďalej budú „belasí“ opäť nasadení a vyhli by sa chorvátskemu Dinamu Záhreb, dánskemu FC Kodaň, tureckému Galatasarayu Istanbul alebo nórskemu Molde FK, mohli by však dostať cyperský Aris Limassol alebo súpera postupujúceho z 1. kvalifikačného kola. Prvé stretnutie v tejto časti sú naplánované na 25. resp. 26. júla, odvety na 1. a 2. augusta.

Aký osud čaká po neúspechu?

Ak by Slovan neuspel v niektorej z uvedených fáz, po prípadnom vypadnutí v 1. kvalifikačnom kole LM by putoval do 2. alebo 3. kvalifikačného kola EKL. Ak by Bratislavčanania nepochodili v 2. kvalifikačnom kole LM, nasledoval by „presun“ do majstrovskej vetvy 3. kvalifikačného kola Európskej ligy.

V EKL je systém jednoduchší. V prípade postupu sa slovenskí zástupcovia prebojujú do ďalšieho kvalifikačného kola, v prípade celkovej prehry v dvoch dueloch sa pre nich púť pohárovou Európou skončí. Tím z Dunajskej Stredy už vie, že v prípade prieniku cez 1. kvalifikačného kolo EKL bude aj v druhom figurovať medzi nasadenými družstvami.

U klubu zo Žiliny rozhodne to, s kým si zmeria sily v 1 kole. Trnavčania zase vedia, že v prípade postupu do 3. kola (10. a 17. augusta) budú pri žrebe medzi nenasadenými tímami.

Viac k témam: Európska konferenčná liga 2023/2024
Zdroj: SITA.sk – Slovenské kluby spoznajú súperov v pohárovej Európe, Slovan Bratislava bude v LM nasadený © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hviezdny Messi je druhým najlepším strelcom MLS, dvoma gólmi prispel v triumfe Interu Miami

Tretí gólu družstva z Floridy strelil Španiel Sergio Busquets, ktorý za Inter skóroval premiérovo od vlaňajšieho príchodu z FC Barcelona.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *