Home / šport / Futbal / Slovan Bratislava má náhradu za Chovana, prísť má skúsený kanadský reprezentant Borjan

Slovan Bratislava má náhradu za Chovana, prísť má skúsený kanadský reprezentant Borjan

14.6.2023 (SITA.sk) – V ostatnej sezóne brankári úradujúceho slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava občas čelili vlne kritiky za ich výkony a chyby, týkalo sa to najmä Adriána Chovana.

Často sa hovorilo o potrebe vystužiť tento post v klube, ktorý chce bojovať o miestenku v skupinovej časti Ligy majstrov. Zdá sa, že na nasledujúci ročník túto otázku „belasí“ vyriešili. Podľa srbských médií mieri do Slovana na ročné hosťovanie kanadský reprezentačný gólman Milan Borjan.

V Bratislave strávi celú sezónu

Skúsený 35-ročný brankár sa narodil v bývalej Juhoslávii. Od trinástich rokov vyrastal v Kanade a práve preto reprezentuje túto krajinu. Na klubovej úrovni od roku 2009 pôsobí v Európe, zatiaľ naposledy strávil šesť sezón v srbskom tíme Crvena Zvezda Belehrad a zakaždým ho dotiahol k majstrovskému titulu.

Podľa webu nova.rs by mal Borjan stráviť v Bratislave celú sezónu 2023/2024 a jeho srbský klub mu uhradí polovicu doterajšej mzdy, teda približne 400-tisíc eur. Rovnakú sumu by brankárovi platil aj Slovan.

Milan Borjan bol kapitánom belehradského družstva a na reprezentačnej úrovni odchytal za výber Kanady už 72 stretnutí.

Urážky a vyhrážky od Chorvátov

Predstavil sa aj na MS 2022 v Katare a v súboji proti Chorvátom pri prehre 1:4 sa musel vyrovnať s hrubými urážkami priaznivcov chorvátskeho výberu na jeho adresu aj na jeho manželku Snežanu. Dôvod bol prozaický, Borjan pochádza z chorvátskeho územia niekdajšej Juhoslávie.

Fanúšikovia Chorvátov na neho dokonca kričali, že je „ustašovec“, čo bolo v minulosti označenie pre členov chorvátskeho ultranacionalistického fašistického hnutia pred druhou svetovou vojnou a počas nej. Niekto dokonca zverejnil jeho súkromné telefónne číslo a brankár dostával tisícky nepríjemných správ.

Zdroj: SITA.sk – Slovan Bratislava má náhradu za Chovana, prísť má skúsený kanadský reprezentant Borjan © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Boli sme mäkkí a bojazliví, je to moja zodpovednosť. Tréner Calzona sa ospravedlnil fanúšikom Neapolu za prehru v Empoli

Neapol z ostatných šiestich ligových duelov vyťažil iba šesť bodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *