Home / SVET / Biden schválil ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu, v „balíku“ za 300 miliónov dostanú HIMARS aj ďalšiu muníciu

Biden schválil ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu, v „balíku“ za 300 miliónov dostanú HIMARS aj ďalšiu muníciu

1.6.2023 (SITA.sk) – Americký prezident Joe Biden schválil nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v celkovej výške až 300 miliónov dolárov. Zahŕňa dodatočnú muníciu pre bezpilotné lietadlá a celý rad ďalších zbraní.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Oznámenie pomoci prichádza v čase, keď Rusko pokračuje v útokoch na ukrajinskú metropolu Kyjev a ruské hlavné mesto Moskva taktiež čelilo útoku bezpilotných lietadiel.

Americkí predstavitelia uviedli, že nič nenasvedčuje tomu, že by pri moskovských útokoch, z ktorých Kremeľ obvinil Ukrajinu, boli použité drony alebo munícia vyrobené v USA. Bidenova administratíva uviedla, že dala Ukrajine jasne najavo, že zbrane vyrobené v USA by sa nemali používať na útoky na území Ruska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Nový balík pomoci obsahuje muníciu na posilnenie spôsobilostí ukrajinskej protivzdušnej obrany na odrazenie ruských leteckých útokov na Kyjev. Poskytuje tiež muníciu pre raketové batérie Patriot a vysokomobilné delostrelecké raketové systémy HIMARS, ako aj systémy protivzdušnej obrany Avenger a Stinger, zariadenia na odstraňovanie mín, protipancierové náboje, neriadené letecké rakety Zuni, okuliare na nočné videnie, približne 30 miliónov nábojov do ručných zbraní a nezverejnené množstvo ďalšej delostreleckej munície.

(1 EUR = 1,0683 USD)

Viac k témam: Americký prezident, Drony, Finančná pomoc, raketový systém HIMARS, Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Biden schválil ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu, v „balíku“ za 300 miliónov dostanú HIMARS aj ďalšiu muníciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *