Home / SLOVENSKO / Slovensko je pripravené pomôcť Ukrajine so vstupom do EÚ, povedal Ódor na rokovaní so Stefanišynovou (foto)

Slovensko je pripravené pomôcť Ukrajine so vstupom do EÚ, povedal Ódor na rokovaní so Stefanišynovou (foto)

1.6.2023 (SITA.sk) – Slovenský premiér Ľudovít Ódor rokoval v stredu s podpredsedníčkou vlády Ukrajiny pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľhou Stefanišynovou. Stretnutie sa uskutočnilo v rámci medzinárodnej konferencie Globsec Bratislava Forum 2023. Informoval o tom Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Slovensko je podľa Ódora pripravené zdielať s Ukrajinou svoje skúsenosti s prípravami na vstup do EÚ, napríklad pri implementácii reforiem alebo zosúlaďovaní právnych predpisov.

„Slovensko naďalej pevne podporuje Ukrajinu v jej snahách začleniť sa do euroatlantických štruktúr. Sme priamymi susedmi, preto je pre nás dôležitý aj rozvoj cezhraničnej spolupráce. Plne si uvedomujeme, že bezpečnosť a stabilita Ukrajiny má priamy dosah aj na bezpečnosť a stabilitu Slovenska,“ vyjadril sa Ódor.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Medzinárodná konferencia Globsec 2023 v Bratislave (fotografie)

Viac k témam: GLOBSEC 2023, Premiér Slovenskej republiky, rusko-ukrajinský konflikt, Vstup Ukrajiny do EÚ
Zdroj: SITA.sk – Slovensko je pripravené pomôcť Ukrajine so vstupom do EÚ, povedal Ódor na rokovaní so Stefanišynovou (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj o desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *