Home / SVET / USA poslali ďalšiu finančnú pomoc Ukrajine, prostredníctvom projektu PEACE už dostala 14,5 miliardy dolárov

USA poslali ďalšiu finančnú pomoc Ukrajine, prostredníctvom projektu PEACE už dostala 14,5 miliardy dolárov

31.5.2023 (SITA.sk) – USA podporili rozpočet Ukrajiny ďalšou sumou vo výške 1,25 miliardy dolárov prostredníctvom projektu Svetovej banky Verejné výdavky pre udržanie administratívnej kapacity (PEACE).

V stredu to uviedol predseda ukrajinskej vlády Denys Šmyhaľ. Tieto prostriedky budú použité na financovanie sociálnych a humanitárnych výdavkov Ukrajiny, dodal premiér. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Cieľom projektu PEACE je čiastočne kompenzovať výdavky Ukrajiny, ktoré nesúvisia s bezpečnosťou a obranou. Podpora uľahčí Kyjevu financovať dôchodky, sociálnu podporu ľuďom s nízkymi príjmami a deťom s telesným postihnutím, mzdy zdravotníkov a záchranárov, či podporu ľuďom, ktorí opustili domovy a nachádzajú sa v iných častiach Ukrajiny.

Podľa ukrajinského ministerstva financií Kyjev od zahraničných donorov prostredníctvom projektu PEACE doteraz dostal 14,5 miliardy dolárov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Financie, pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – USA poslali ďalšiu finančnú pomoc Ukrajine, prostredníctvom projektu PEACE už dostala 14,5 miliardy dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *