Home / EKONOMIKA / Pracujúci cudzinci na Slovensku naďalej pribúdajú, najväčšou skupinou sú Ukrajinci 

Pracujúci cudzinci na Slovensku naďalej pribúdajú, najväčšou skupinou sú Ukrajinci 

22.5.2023 (SITA.sk) – Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku naďalej stúpa. V apríli tohto roka na Slovensku pracovalo viac ako 93,7 tisíca cudzincov, čo bolo o 404 osôb viac ako v treťom mesiaci tohto roka. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Ukrajincov ubudlo

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú Ukrajinci. V apríli ich na slovenskom trhu práce ubudlo 36, čím celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás klesol na 35,6 tisíca. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku sa minulý mesiac znížil o 171 na 10-tisíc.

Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 7,2 tisíca, nasledovali Česi so 6,7 tisíca pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,8 tisíca.

Dominuje Bratislava

Traja z desiatich cudzincov na Slovensku pracovali ku koncu apríla tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 27,7 tisíca cudzincov.

Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 6,6 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 2,8 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín.

Naopak, len 15 cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci minulého mesiaca v okrese Medzilaborce.

Viac k témam: Cudzinci, Počet pracujúcich, Práca
Zdroj: SITA.sk – Pracujúci cudzinci na Slovensku naďalej pribúdajú, najväčšou skupinou sú Ukrajinci  © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *