Home / SVET / Šéf Wagnerovej skupiny Prigožin oznámil, že jeho žoldnieri dobyli Bachmut, Ukrajinci to čiastočne spochybnili

Šéf Wagnerovej skupiny Prigožin oznámil, že jeho žoldnieri dobyli Bachmut, Ukrajinci to čiastočne spochybnili

20.5.2023 (SITA.sk) – Šéf súkromnej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v sobotu vyhlásil, že jeho sily úplne ovládli mesto Bachmut na východe Ukrajiny. Referuje o tom spravodajský web CNN.

„Operácia na dobytie Bachmutu trvala 224 dní,“ uviedol vo videu zverejnenom na Telegrame.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Televízia CNN nemohla nezávisle overiť Prigožinovo tvrdenie, ktoré čiastočne spochybnila námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová.

Tá necelú hodinu po zverejnení Prigožinovho vyhlásenia na Telegrame priznala, že situácia v Bachmute je síce „kritická“, ale ukrajinské jednotky naďalej „držia obranu“ na najzápadnejšom okraji mesta.

Zatiaľ čo ruské sily už niekoľko mesiacov pokračovali v pomalšom postupe ulicami v samotnom meste, ukrajinským silám sa nedávno podarilo dobyť menšie časti územia severozápadne a juhozápadne od Bachmutu.

Prigožin tvrdil, že jeho sily odovzdajú ruskej armáde kontrolu nad Bachmutom 25. mája.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Šéf Wagnerovej skupiny Prigožin oznámil, že jeho žoldnieri dobyli Bachmut, Ukrajinci to čiastočne spochybnili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *