Home / SLOVENSKO / Alexander, ktorý chcel útočiť v škole sekerou, sa v júni postaví pred súd

Alexander, ktorý chcel útočiť v škole sekerou, sa v júni postaví pred súd

17.5.2023 (SITA.sk) – Senát Špecializovaného trestného súdu nariadil po stredajšom predbežnom prejednaní obžaloby termín hlavného pojednávania s Alexandrom P. stíhaným pre zámer útočiť v škole sekerou na 26. júna.

Ako informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, na pojednávanie budú predvolaní aj znalci z odboru psychiatria a psychológia. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vo februári tohto roku podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na mladistvého Alexandra P. pre zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy.

Skutku sa mal obžalovaný podľa prokuratúry dopustiť tak, že si do školy priniesol sekeru, s ktorou mal v úmysle usmrtiť spolužiakov a niektorých členov pedagogického zboru.

Národná kriminálna agentúra ešte v októbri 2022 v obci Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica zadržala vtedy 14-ročného Alexandra a obvinila ho z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Žiak ôsmej triedy totiž podľa medializovaných informácií prišiel do školy v mieste svojho bydliska so sekerou a mal v úmysle ňou napadnúť učiteľov aj spolužiakov. Svoj zámer však nestihol uskutočniť.

Viac k témam: Sekera, študent so sekerou, Súdy, Útok sekerou
Zdroj: SITA.sk – Alexander, ktorý chcel útočiť v škole sekerou, sa v júni postaví pred súd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    zasrana si mal zobrat jeden pan ucitel do kabinetu zvnutra zamknut a zasranovi nasekat tak po papuli, ze by si to nadosmrti zapamatal, rucne strucne a nie sa s nim sr-ť po sudoch a robit z neho div nie hrdinu…chora doba chore praktiky…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *