Home / SLOVENSKO / NKÚ prešetrí nakladanie so štátnymi peniazmi na výstave Expo Dubaj, podľa Kollára sa nevydokladoval viac ako jeden milión eur

NKÚ prešetrí nakladanie so štátnymi peniazmi na výstave Expo Dubaj, podľa Kollára sa nevydokladoval viac ako jeden milión eur

16.5.2023 (SITA.sk) – Poslanci Národnej rady SR v utorok schválili procedurálny návrh predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), na základe ktorého by mal Najvyšší kontrolný úrad prešetriť hospodárnosť nakladania s finančnými prostriedkami SR na výstave Expo Dubaj.

Plytvanie prostriedkami

S procedurálnym návrhom najprv prišiel poslanec Igor Matovič (OĽaNO), avšak Kollár o jeho návrhu nemohol dať hlasovať.

„Tento návrh je inšpirovaný vystúpením Jany Bittó Cigánikovej (SaS), ktorá vystupuje v predmetnom dôkaznom videu zo žúrky, ktorú si straníci a predseda SaS (Richard Sulík) za štátne prostriedky urobili v Dubaji,“ uviedol Matovič v pléne.

Dodal, že existuje podozrenie z plytvania a nevydokladovania prostriedkov za viac ako jeden milión eur.

Podanie súdnych žalôb

O závažných problémoch v rezorte hospodárstva v súvislosti s už ukončenou výstavou Expo Dubaj informoval minulý týždeň aj exminister hospodárstva Karel Hirman.

„Podávame prvé súdne žaloby, iné možnosti už nemáme,“ povedal. Závažné podnety sa podľa Hirmana objavili aj v prípade verejných obstarávaní na Volvo Industrial Park.

Viac k témam: Expo Dubaj 2020, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Predseda hnutia Sme rodina, Predseda parlamentu, Súdy
Zdroj: SITA.sk – NKÚ prešetrí nakladanie so štátnymi peniazmi na výstave Expo Dubaj, podľa Kollára sa nevydokladoval viac ako jeden milión eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rodičia obvinení z týrania vlastných detí budú stíhaní na slobode, ale s monitorovacími náramkami

Súd obom rodičom uložil tiež zákaz osobného styku s poškodenými maloletými, teda s vlastnými deťmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *