Home / SLOVENSKO / KDH odmietlo spojenie so stranou Demokrati, podľa Majerského sú pololiberáli a na sile by tak získali „fašisti z Republiky“

KDH odmietlo spojenie so stranou Demokrati, podľa Majerského sú pololiberáli a na sile by tak získali „fašisti z Republiky“

16.5.2023 (SITA.sk) – Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) odmietlo predvolebné spojenie so stranou Demokrati. Predseda KDH Milan Majerský ich nazval pololiberálmi. Ako ďalej na sociálnej sieti napísal exminister hospodárstva Karel Hirman (Demokrati), podľa Majerského by týmto spojením získali na sile „fašisti z Republiky„.

Komický postoj predsedu

Pre mňa je tento postoj predsedu KDH až komický. KDH v aktuálnej úradníckej vláde získalo, síce nepriamo, ale predsa, dva zaujímavé ministerské posty – ministerku práce, sociálnych vecí a rodiny (Soňu Gaborčákovú), ktorá v posledných voľbách kandidovala za KDH, a strategicky a mocensky kľúčový post ministra vnútra v osobe Ivana Šimka,“ tvrdí Hirman. Majerskému podľa exministra hospodárstva zjavne neprekáža, že KDH tieto ministerské posty získalo od „plneliberálnej prezidentky„.

Detinské hry

Pán Majerský a ďalší lídri demokratického umierneného pravicového spektra rozumiete, o čo nám spoločne ide, aké hodnoty máme spoločne hájiť, kde chceme našu spoločnú vlasť – Slovensko – vidieť a v akej politicko-spoločenskej realite sa nachádzame?! Prestaňme hrať detinské hry, ako stojí na bilbordoch SaS (meníme hru), ale poďme spoločne reálne popracovať na povolebnej budúcnosti našej vlasti v zmysle nadčasových hodnôt demokratického kapitalizmu,“ vyzval Hirman.

Hodené lano

Predseda KDH Majerský v diskusnej relácii Denníka N uviedol, že v januári Eduardovi Hegerovi (Demokrati) „hodili záchranné lano“, aby mal pevné ukotvenie v približne rovnako hodnotovej strane, Heger sa však rozhodol ísť inou cestou.

Lano bolo hodené do momentu, keď Heger nevstúpil do Modrej koalície, ktorá bola premenovaná zo strany Spolu-OD a hneď nato sa rozpadla. Teraz je Heger v premenovanej strane Demokrati, takže naša ponuka expirovala,“ vysvetlil Majerský. Predseda Demokratov Heger v relácii uviedol, že nehľadal miesto na kandidátke a taktiež sa nechcel nikde „upratať“.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predvolebná kampaň, Spolupráca, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – KDH odmietlo spojenie so stranou Demokrati, podľa Majerského sú pololiberáli a na sile by tak získali „fašisti z Republiky“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *