Home / Bulvárne / ŠOK: Vo vlaku do Viedne hrali HITLERov prejav a nacistické heslá

ŠOK: Vo vlaku do Viedne hrali HITLERov prejav a nacistické heslá

Cestujúci rakúskeho vlaku smerujúceho z Bregenzu do Viedne boli šokovaní, keď v nedeľu počuli z reproduktorov vlaku nahrávku prejavu Adolfa Hitlera.

Nacistické heslá ako „Heil Hitler“ a „Sieg heil“ sa podľa viacerých cestujúcich vo vlaku ozývali aj z interkomu vlaku.

Viedenský rabín Schlomo Hofmeister bol vo vlaku a vo svojom tweete uviedol, že bol „šokovaný“ po tom, čo počul prehratú Hitlerovu reč a vlak nedokázal okamžite zastaviť.

„ZRUŠUJÚCI som cítil predovšetkým, keď sa niektorí cestujúci začali smiať, keď sa ozval Hitlerov hlas a slová „Sieg Heil!“ bzučalo z reproduktorov a vlak neposkytol žiadne vysvetlenie ani uistenie, ale toto všetko bolo ignorované!“ napísal Hofmeister.

Asi 25 minút pred príchodom do Viedne, v meste St. Pölten, Hofmeister povedal, že to všetko začalo „zvláštnou hudbou, útržkami rozhovorov a smiechu, ktorý sa zrazu zmenil na Hitlerov prejav, ktorý sa hral čoraz hlasnejšie,“ povedal rabín v pondelok pre CNN. .

Najprv si myslel, že ide o omyl, potom o zlý vtip a „zrazu sa mu robilo zle“, pretože nebolo jasné, či bol unesený iba miestny rozhlas alebo dokonca celý vlak. Niektorí z ostatných cestujúcich spanikárili, iní sa smiali na rozpakoch, spomínal.

„Niekto nelegálne otvoril interkom duplikátom kľúča a prehral Hitlerov prejav cez reproduktor,“ povedal v pondelok pre CNN hovorca železničného operátora ÖBB.

Hovorca uviedol, že incident bol nahlásený rakúskej polícii a tá ho vyšetruje.

Z kamerového systému vlaku boli identifikované dve osoby, ktoré sa údajne podieľali na jej vykonaní.

„Je úplne jasné, že akékoľvek zneužitie by malo byť potrestané, najmä nezákonné používanie nacistických symbolov je absolútne neprijateľné,“ dodal hovorca.

Stögmüller zaznamenal poslednú časť Hitlerovho oznámenia, pričom v pozadí bolo počuť nacistické heslo „Sieg heil“.

Napísal, že sprievodca vlaku bol „úplne bezmocný“ po tom, čo bolo niekoľkokrát počuť „Sieg Heil“. Vyzval na „správu a rýchle objasnenie“.

Ako ukazuje aj video, v roku 1938 davy ľudí vo Viedni s nadšením vítali príchod nacistického vodcu A. Hitlera.

Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *