Home / SLOVENSKO / Slovensko je v prvej línii hybridnej vojny, myslí si nový minister vnútra Šimko (video)

Slovensko je v prvej línii hybridnej vojny, myslí si nový minister vnútra Šimko (video)

15.5.2023 (SITA.sk) – Úlohou tejto vlády je doviesť krajinu k demokratickým voľbám, myslí si nový minister vnútra Ivan Šimko. Rezort vnútra má podľa neho v tomto smere osobitné úlohy, ktoré sú spojené s organizáciou volieb a hlasovaním.

Na spoločnej tlačovej konferencii novej vlády dodal, že jeho rezort si túto úlohu uvedomuje a aj splní.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentka Čaputová vymenovala úradnícku vládu (fotografie)

Slovensko je podľa nového šéfa rezortu vnútra v prvej línii hybridnej vojny, i preto bezpečnostné zložky potrebujú podľa Šimka stabilitu, ktorú im chce zaistiť. Zdôraznil aj boj s dezinformáciami, ktoré označil za základ hybridnej vojny.

„Pokiaľ ide o kontinuitu zápasu o očistu verejného života, budem v tom pokračovať,“ deklaroval Šimko. Ministerstvo vnútra môže podľa svojho nového šéfa prispieť k upokojeniu situácie tým, že bude nad politiku klásť zákon.

Ivan Šimko sa ako poslanec a člen vlády orientoval na oblasti legislatívy, práva, bezpečnosti a obrany. Po Nežnej revolúcii bol jedným zo zakladateľov Kresťanskodemokratického hnutia, ktoré aj zastupoval ako poslanec Federálneho zhromaždenia a Národnej rady Slovenskej republiky.

V období tretej vlády Vladimíra Mečiara sa zasadzoval za spoluprácu demokratických politických síl. Bol ministrom spravodlivosti vo vláde Jána Čarnogurského a podpredsedom vlády Jozefa Moravčíka.

Vo vládach Mikuláša Dzurindu bol najprv ministrom vnútra s úlohou upokojiť situáciu v polícii, potom ministrom obrany, v období príprav vstupu Slovenska do NATO.

Po odchode z vysokej politiky sa profesionálne venoval poskytovaniu poradenských, legislatívnych, konzultačných, lektorských a školiteľských služieb. Vyštudoval ekonómiu a právo.

Viac k témam: Minister vnútra SR, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Slovensko je v prvej línii hybridnej vojny, myslí si nový minister vnútra Šimko (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *