Home / SLOVENSKO / Slovensko je v prvej línii hybridnej vojny, myslí si nový minister vnútra Šimko (video)

Slovensko je v prvej línii hybridnej vojny, myslí si nový minister vnútra Šimko (video)

15.5.2023 (SITA.sk) – Úlohou tejto vlády je doviesť krajinu k demokratickým voľbám, myslí si nový minister vnútra Ivan Šimko. Rezort vnútra má podľa neho v tomto smere osobitné úlohy, ktoré sú spojené s organizáciou volieb a hlasovaním.

Na spoločnej tlačovej konferencii novej vlády dodal, že jeho rezort si túto úlohu uvedomuje a aj splní.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentka Čaputová vymenovala úradnícku vládu (fotografie)

Slovensko je podľa nového šéfa rezortu vnútra v prvej línii hybridnej vojny, i preto bezpečnostné zložky potrebujú podľa Šimka stabilitu, ktorú im chce zaistiť. Zdôraznil aj boj s dezinformáciami, ktoré označil za základ hybridnej vojny.

„Pokiaľ ide o kontinuitu zápasu o očistu verejného života, budem v tom pokračovať,“ deklaroval Šimko. Ministerstvo vnútra môže podľa svojho nového šéfa prispieť k upokojeniu situácie tým, že bude nad politiku klásť zákon.

Ivan Šimko sa ako poslanec a člen vlády orientoval na oblasti legislatívy, práva, bezpečnosti a obrany. Po Nežnej revolúcii bol jedným zo zakladateľov Kresťanskodemokratického hnutia, ktoré aj zastupoval ako poslanec Federálneho zhromaždenia a Národnej rady Slovenskej republiky.

V období tretej vlády Vladimíra Mečiara sa zasadzoval za spoluprácu demokratických politických síl. Bol ministrom spravodlivosti vo vláde Jána Čarnogurského a podpredsedom vlády Jozefa Moravčíka.

Vo vládach Mikuláša Dzurindu bol najprv ministrom vnútra s úlohou upokojiť situáciu v polícii, potom ministrom obrany, v období príprav vstupu Slovenska do NATO.

Po odchode z vysokej politiky sa profesionálne venoval poskytovaniu poradenských, legislatívnych, konzultačných, lektorských a školiteľských služieb. Vyštudoval ekonómiu a právo.

Viac k témam: Minister vnútra SR, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Slovensko je v prvej línii hybridnej vojny, myslí si nový minister vnútra Šimko (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *