Home / SLOVENSKO / Zväz protifašistických bojovníkov nebude od štátu dostávať každý rok šesťstotisíc eur, návrh Smeru a Hlasu neprešiel

Zväz protifašistických bojovníkov nebude od štátu dostávať každý rok šesťstotisíc eur, návrh Smeru a Hlasu neprešiel

10.5.2023 (SITA.sk) – Zväz protifašistických bojovníkov nebude dostávať príspevok zo štátneho rozpočtu v minimálnej výške 600-tisíc eur ročne. Poslanci Národnej rady SR v stredu neposunuli do druhého čítania novelu zákona o protifašistickom odboji, postavení a pôsobnosti Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Návrh do parlamentu predložili poslanci Boris Susko, Martin Nemky (obaja Smer-SD) a nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

„Cieľom návrhu zákona bolo vymedziť minimálne prostriedky, ktorými by mal štát každoročne podporiť Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, a tým prispieť k protifašistickému a demokratickému odkazu, ku ktorému sa Slovenská republika hlási,“ uviedli predkladatelia.

Úloha zväzu je podľa nich aktuálna i v tomto období, keď sa vytráca priama skúsenosť s totalitnými režimami a na sociálnych sieťach sa šíria dezinterpretácie histórie a obdiv k rôznym antidemokratickým a diktátorským režimom.

Poslanci poukázali na to, že zväz výrazne zasiahla aktuálna zložitá ekonomická situácia a nachádza sa na hranici svojej existencie. Navrhovali, aby sumu 600-tisíc eur štát každoročne navyšoval o výšku inflácie za prvý polrok predchádzajúceho roka.

Viac k témam: Štátny príspevok
Zdroj: SITA.sk – Zväz protifašistických bojovníkov nebude od štátu dostávať každý rok šesťstotisíc eur, návrh Smeru a Hlasu neprešiel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *