Home / SLOVENSKO / Sudca Truban môže prejednávať prípad podnikateľa Výboha, rozhodol Najvyšší súd

Sudca Truban môže prejednávať prípad podnikateľa Výboha, rozhodol Najvyšší súd

10.5.2023 (SITA.sk) – Sudca Špecializovaného trestného súdu Michal Truban nie je vylúčený z vykonávania úkonov trestného konania vo veci podnikateľa Miroslava Výboha.

Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, súd o tom rozhodol na stredajšom neverejnom zasadnutí. Možnú zaujatosť vo veci oznámil samotný sudca.

Prípad Miroslava Výboha mal pôvodne na starosti iný sudca, ktorý však na jeseň minulého roku odišiel pracovať na Najvyšší súd SR. Začiatok procesu s Miroslavom Výbohom bol pôvodne vytýčený na 4. októbra 2022.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal ešte v novembri 2021 na podnikateľa obžalobu pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Miroslava Výboha vyčlenila polícia v rámci vyšetrovania kauzy označenej ako Mýtnik III na samostatné konanie. Podnikateľ sa totiž podľa medializovaných informácií nachádzal v Dubaji. Jeho obhajca Ladislav Smejkal ešte v decembri 2021 odmietol, že by sa obžalovaný vyhýbal trestnému konaniu. Neskôr obžalovaný súdu oznámil, že sa chce zúčastniť na hlavnom pojednávaní. Súd z tohto dôvodu v júni 2022 odvolal príkaz na zatknutie, ako aj európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz na Miroslava Výboha.

Viac k témam: Akcia „Mýtnik III“, Súdy, Úplatky
Zdroj: SITA.sk – Sudca Truban môže prejednávať prípad podnikateľa Výboha, rozhodol Najvyšší súd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *