Home / šport / Hokej / Slováci sú už v dejisku MS v hokeji 2023, z NHL však do Rigy možno ešte dorazia aj Nemec a Tatar

Slováci sú už v dejisku MS v hokeji 2023, z NHL však do Rigy možno ešte dorazia aj Nemec a Tatar

10.5.2023 (SITA.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia sa v stredu presunula z Bratislavy do dejiska majstrovstiev sveta, v lotyšskej Rige pristál vládny špeciál 43 minút po dvanástej miestneho času (11.47 h SELČ).

Zverencov trénera Craiga Ramsayho po presune do hotela čaká ešte v stredu podvečer aj tréningová jednotka, keďže už v piatok o 15.20 h SELČ na turnaji absolvujú premiérový duel.

V B-skupine vyzvú obhajcov bronzu Čechov, ktorí sú v Rige už od utorka. Svetový šampionát od 12. do 28. mája okrem lotyšskej Rigy hostí aj fínske mesto Tampere, práve miestna Nokia Arena bude dejiskom vyvrcholenia turnaja.

Možno prídu aj hráči z NHL

Do Lotyšska v stredu odletelo 25 hráčov tímu SR – traja brankári, ôsmi obrancovia a štrnásti útočníci. Realizačný tím slovenskej reprezentácie musel ešte v utorok spraviť jednu vynútenú zmenu, keď zraneného beka Martina Gernáta nahradil Adam Jánošík.

Je však možné, že na MS 2023 sa dostanú ešte dvaja hráči zo zámoria, keďže klub New Jersey Devils prehráva v 2. kole play-off NHL s Carolinou Hurricanes už 1:3 na zápasy a v noci zo štvrtka na piatok môže mať po sezóne. V takom prípade by boli k dispozícii mladý obranca Šimon Nemec či skúsený útočník Tomáš Tatar.

Tri výhry a päť prehier

Po piatkovom úvodnom vystúpení na turnaji proti Čechom si Slováci zmerajú sily už v sobotu aj s domácimi Lotyšmi, nasledovať budú stretnutia proti Kanaďanom, Švajčiarom, Kazachom, Slovincom a Nórom.

V záverečnej príprave na šampionát absolvoval tím SR osem duelov a zaznamenal v nich bilanciu tri víťazstvá a päť prehier.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie pre MS v hokeji 2023:

Brankári: Samuel Hlavaj, Dominik Riečický, Stanislav Škorvánek

Obrancovia: František Gajdoš, Mário Grman, Michal Ivan, Adam Jánošík, Samuel Kňažko, Patrik Koch, Dávid Mudrák, Mislav Rosandič

Útočníci: Peter Cehlárik, Viliam Čacho, Martin Chromiak, Marek Hrivík, Libor Hudáček, Miloš Kelemen, Andrej Kudrna, Róbert Lantoši, Mário Lunter, Oliver Okuliar, Richard Pánik, Pavol Regenda, Matúš Sukeľ, Alex Tamáši

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023
Zdroj: SITA.sk – Slováci sú už v dejisku MS v hokeji 2023, z NHL však do Rigy možno ešte dorazia aj Nemec a Tatar © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *