Home / SLOVENSKO / SNS podpísala s Jednotou dôchodcov memorandum o spolupráci, chce presadzovať ich záujmy a vyššie dôchodky

SNS podpísala s Jednotou dôchodcov memorandum o spolupráci, chce presadzovať ich záujmy a vyššie dôchodky

10.5.2023 (SITA.sk) – Slovenská národná strana (SNS) a Jednota dôchodcov Slovenska podpísali memorandum o spolupráci. Cieľom tejto spolupráce je dohodnúť sa v budúcnosti na presadzovaní záujmov dôchodcov. Strana SNS o tom informovala v tlačovej správe.

SNS pripomenula, že už v minulosti presadila historické zvýšenie dôchodkov, ktoré bolo citeľné v roku 2022, kedy došlo k nárastu minimálneho dôchodku z 288 eur na úroveň 350 eur.

Ak by táto vláda nezrušila automat, ktorý sme nastavili každoročne na úroveň 33 percent z priemernej mzdy v hospodárstve, dnes mohol byť minimálny dôchodok cez 400 eur,“ uviedla strana s tým, že ich prioritou je presadzovať sociálne zákony na podporu dôchodcov.

Strana sa zaviazala, že v budúcnosti presadí zvýšenie dôchodkov tak, aby dôchodcovia mohli dôstojne žiť a dokázali vykrývať svoje životné potreby.

Viac k témam: Dôchodcovia, Dôchodky, Memorandum o spolupráci, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – SNS podpísala s Jednotou dôchodcov memorandum o spolupráci, chce presadzovať ich záujmy a vyššie dôchodky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *