Home / SLOVENSKO / Gröhling ocenil krok prezidentky. Je to záruka, že Slovensko povedie vláda odborníkov

Gröhling ocenil krok prezidentky. Je to záruka, že Slovensko povedie vláda odborníkov

9.5.2023 (SITA.sk) – Poslanec Národnej rady SR a exminister školstva Branislav Gröhling (SaS) ocenil, že prezidentka Zuzana Čaputová si pre úradnícku vládu zvolila odborníkov a nie ľudí, ktorí by v politike chceli v budúcnosti pokračovať.

Podľa poslanca je to záruka, že Slovensko do predčasných parlamentných volieb povedie naozaj vláda odborníkov. Gröhling zároveň verí, že divadlo sa už naozaj skončilo.

„Divadlo sa možno presunie do Národnej rady SR, ale neočakávam, že sa poslanci budú snažiť odvolať ministrov úradníckej vlády. Pokiaľ nie je minister potvrdený v rámci dôvery vlády, tak ho predsa nemôžeme odvolať. Len prezidentka mu môže odobrať poverenie,“ uviedol Gröhling pre médiá.

Zároveň upozornil, že strana Smer – sociálna demokracia a Hlas – sociálna demokracia na jednej strane vyzývajú prezidentku, aby vymenovala úradnícku vládu a na druhej strane hovoria, že jej nevyslovia dôveru.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prezidentka SR, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Gröhling ocenil krok prezidentky. Je to záruka, že Slovensko povedie vláda odborníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *