Home / SLOVENSKO / Budova v Rači je administratívna a nemôže sa využívať na ubytovanie policajtov, tvrdí Saková (video)

Budova v Rači je administratívna a nemôže sa využívať na ubytovanie policajtov, tvrdí Saková (video)

5.5.2023 (SITA.sk) – Budova v Rači, ktorú zamenil rezort vnútra za ubytovacie zariadenie Saratov, sa nemôže využívať na ubytovanie policajtov, pretože je vedená ako administratívna budova.

Trvajú na dodržaní účelu stavby

Tvrdí to podpredsedníčka opozičnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Denisa Saková, ktorá sa opiera o vyjadrenie starostu Rače Michala Drotována.

„Starosta uviedol, že trvajú na tom, aby sa dodržiaval účel stavby,“ poukázala Saková a zdôraznila, že v kancelárskej budove nemôžu byť legálne ubytovaní policajti.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ako pokračovala, minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) vo štvrtok na tlačovej konferencii deklaroval, že cena zodpovedá tomu, že bývalá budova AB Kozmetika v Rači má vybavené izby, do ktorých sa policajti môžu rovno nasťahovať.

„V zámennej zmluve, ktorú podpísal minister, nie je žiadna zmienka o hnuteľnom majetku. Budovu môže štát vymieňať iba za budovu,“ hovorí Saková.

Doplnila, že stoličky, postele, skrine a iný hnuteľný majetok môže štát podľa zákona vymieňať iba za iný hnuteľný majetok.

Požadovanie znaleckých posudkov

„Preto budem cez zákon o slobodnom prístupe k informáciám požadovať od ministerstva vnútra jednotlivé znalecké posudky, ktoré boli urobené na získanú budovu v Rači, ale aj znalecký posudok, ktorý robilo ministerstvo na budovu Saratov, a tiež posudok, ktorý sme robili ešte za čias môjho ministrovania v roku 2019,“ skonštatovala.

Mikulec vo štvrtok uviedol, že za vlády Roberta Fica (Smer-SD) a Petra Pellegriniho (Hlas-SD) bola ubytovňa Saratov v Dúbravke v stave, že ju hygiena musela zatvoriť, neskôr vyhorela.

Investičný dlh

Okrem toho bola v tak dezolátnom stave, že ohrozovala občanov. Minister vysvetlil, že urobili všetko pre to, aby v súlade so zákonom transparentne zamenili spomínanú budovu za 50 pekných apartmánov pre potreby Policajného zboru. Investičný dlh na budovách Ministerstva vnútra SR je podľa neho v rozmedzí 300 až 400 miliónov eur.

Mikulec povedal, že ak by si Denisa Saková bola dobre vykonávala svoju funkciu ministerky vnútra a nevyhovárala sa na krátkosť funkcie v podobe 23 mesiacov, mohla niečo urobiť, no neurobila nič.

Rezort vnútra podpísal zámennú zmluvu ubytovne Saratov s kapacitou približne 450 lôžok za 49 menších apartmánov a jeden väčší apartmán. V priemere majú od 15 do 18 metrov štvorcových a cena za meter štvorcový je podľa znaleckého posudku 6 200 eur.

Viac k témam: Minister vnútra SR, Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Smer-SD, ubytovňa Saratov
Zdroj: SITA.sk – Budova v Rači je administratívna a nemôže sa využívať na ubytovanie policajtov, tvrdí Saková (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *