Home / SLOVENSKO / Zneužil priestor na útoky voči politickým súperom, kritizuje SaS-ka Hegera za vystúpenie v RTVS

Zneužil priestor na útoky voči politickým súperom, kritizuje SaS-ka Hegera za vystúpenie v RTVS

5.5.2023 (SITA.sk) – Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (Demokrati) využil Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS), myslí si strana Sloboda a Solidarita (SaS). Uviedla to v tlačovej správe. Heger podľa SaS vystúpil vo verejnoprávnom médiu ako predseda politického subjektu, nie ako premiér, a útočil na politických súperov.

Miesto toho, aby Eduard Heger s pokorou priznal zlyhania vlastných ministrov, zneužil priestor vo verejnoprávnej televízii na politický boj a útoky voči politickým súperom. Mimoriadne vystúpenia ústavných činiteľov v RTVS boli v poslednom období využívané hlavne v súvislosti s vojnou na Ukrajine či koronavírusom,“ vraví podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Dodal, že rozprávať o rizikách úradníckej vlády je strašenie a úsilie o udržanie vo funkciách. „Považujeme momentálne za kľúčové, aby prezidentka Zuzana Čaputová zaujala k aktuálnej politickej situácii jasnú pozíciu,“ povedal Gröhling. Strana SaS je pripravená podporiť úradnícku vládu, ak sa pre ňu rozhodne hlava štátu.

Viac k témam: Liberáli, Politická kríza, Premiér Slovenskej republiky, RTVS, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Zneužil priestor na útoky voči politickým súperom, kritizuje SaS-ka Hegera za vystúpenie v RTVS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Boj o Fond na podporu umenia. Na odmietnutie novely zákona vyzýva poslancov vyše 200 mimovládok

Fond na podporu umenia vznikol preto, aby nerozhodovali politici, ale odborníci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *