Home / SVET / Druhá masová streľba v Srbsku si vyžiadala osem mŕtvych a 13 zranených, podozrivý 21-ročný muž je na úteku (video)

Druhá masová streľba v Srbsku si vyžiadala osem mŕtvych a 13 zranených, podozrivý 21-ročný muž je na úteku (video)

5.5.2023 (SITA.sk) – Strelec v Srbsku zabil z auta najmenej osem ľudí a 13 ďalších zranil. Útočník strieľal vo štvrtok v noci na ľudí pri meste Mladenovac, zhruba 50 kilometrov južne od Belehradu, robil tak pritom náhodne, informoval v piatok ráno vysielateľ RTS.

Polícia podľa neho pátra po 21-ročnom podozrivom, ktorý z miesta po streľbe utiekol.

Druhá masová streľba za dva dni

Na miesto vyslali stovky špeciálnych policajtov, vrtuľníkové jednotky a sanitky. Oblasť je pre pátranie uzavretá.

The first images from mladenovac, 50 km from the capital of Serbia, Belgrade, where 8 people died and 13 people were injured, pic.twitter.com/Fw3YVxuMxu
— Nico (@Nico00503) May 5, 2023

Minister vnútra Bratislav Gašić incident označil za teroristický útok. Štvrtkový incident je druhou masovou streľbou v krajine za dva dni a stal sa po tom, čo v Belehrade 13- ročný chlapec zabil v škole osem žiakov a strážnika.

Masové streľby sú v Srbsku a na Balkáne mimoriadne zriedkavé. Počas poslednej masovej streľby, pred incidentom v škole v Belehrade, zabil v roku 2013 vojnový veterán 13 ľudí v dedinke v strednom Srbsku.

Srbské úrady posilnili kontrolu zbraní

Srbské úrady vo štvrtok posilnili kontrolu zbraní. Polícia vyzvala občanov, aby si svoje zbrane zamkli a držali ich preč od detí. Vláda nariadila dvojročné moratórium na zbrane s krátkou hlavňou, prísnejšiu kontrolu ľudí so zbraňami a strelníc a prísnejšie tresty pre ľudí, ktorí umožňujú neplnoletým získať zbrane.

Registrovaný držiteľ zbrane v Srbsku musí mať viac ako 18 rokov, musí byť zdravý a bez záznamov v registri trestov. Zbrane musia byť uzamknuté a oddelené od streliva.

Viac k témam: masová streľba, Streľba, Teroristický útok, útok na škole
Zdroj: SITA.sk – Druhá masová streľba v Srbsku si vyžiadala osem mŕtvych a 13 zranených, podozrivý 21-ročný muž je na úteku (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *