Home / SVET / Belgické úrady zadržali sedem ľudí, ktorí mali plánovať teroristický útok a sú podporovateľmi Islamského štátu

Belgické úrady zadržali sedem ľudí, ktorí mali plánovať teroristický útok a sú podporovateľmi Islamského štátu

4.5.2023 (SITA.sk) – Belgické úrady zadržali sedem ľudí, väčšinou čečenského pôvodu, pre podozrenie z plánovania teroristického útoku v krajine.

Belgická federálna prokuratúra vo štvrtok uviedla, že podozriví si ešte nevybrali presný cieľ plánovaného teroristického útoku, ale polícia sa ich aj tak rozhodla zadržať pre vypočúvanie.

Traja sú občanmi Belgicka

„Všetci sú podozriví z prípravy teroristického útoku v Belgicku. Vyšetrujúci sudca v neskoršom štádiu rozhodne, či ich predvedie a prípadne vydá zatykač,“ uvádza prokuratúra vo vyhlásení.

Traja podozriví sú občania Belgicka. Podľa prokuratúry podozriví siedmi patria do skupiny „silných podporovateľov“ extrémistickej skupiny Islamský štát.

Krajinu zasiahlo niekoľko útokov

Zadržaní by mohli čeliť obvineniam z pokusu o teroristický atentát, účasti na činnosti teroristickej skupiny a prípravy teroristického útoku, uviedla prokuratúra.

Belgicko v uplynulom desaťročí zasiahlo niekoľko teroristických útokov, vrátane samovražedných bombových útokov v metre a na letisku v Bruseli v roku 2016, ktoré si vyžiadali 32 mŕtvych.

Viac k témam: Islamský štát, Terorizmus
Zdroj: SITA.sk – Belgické úrady zadržali sedem ľudí, ktorí mali plánovať teroristický útok a sú podporovateľmi Islamského štátu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *