Home / šport / Hokej / Slováci ťahajú v príprave pred MS v hokeji 2023 čiernu sériu, v Kapfenbergu prehrali aj s Rakúšanmi

Slováci ťahajú v príprave pred MS v hokeji 2023 čiernu sériu, v Kapfenbergu prehrali aj s Rakúšanmi

4.5.2023 (SITA.sk) – Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel ďalší prípravný duel pred majstrovstvami sveta, vo štvrtok v rakúskom Kapfenbergu podľahli domácemu výberu 3:6.

Až päť z deviatich gólov padlo v nerovnovážnom stave, keď Rakúšania premenili dve početné výhody a Slováci skórovali raz v presilovke a dvakrát v oslabení. Slovenský výber zaznamenal v príprave už piatu prehru za sebou.

„Dojem z hry nie je dobrý, dostali sme veľa gólov a hrali veľa oslabení. Úvod bol dobrý, ale po chybe sme hneď inkasovali. Dostali veľa lacných gólov. V druhej tretine sme boli všade pomalší, Rakúšania boli všade skôr. Tretiu tretinu sme začali lepšie korčuľovať a boli silnejší na puku. Máme ešte dva dni a potom generálku, do MS musíme veľa vecí zlepšiť. Nie sme spokojní s tým, čo sme v Rakúsku previedli,“ zhodnotil asistent trénera Andrej Podkonický v prenose RTVS Šport.

V sobotu čaká na Slovákov generálka na svetový šampionát, v Trenčíne o 16.00 h hostia opäť Rakúšanov. Majstrovstvá sveta sa pre nich začnú v piatok 12. mája v lotyšskej Rige duelom proti Čechom.

Prípravný medzištátny zápas

Kapfenberg (Rak.)

Rakúsko – Slovensko 6:3 (3:3, 3:0, 0:0)

Góly: 2. M. Huber (Rossi), 7. Heinrich (Thaler), 15. Haudum (Reinbacher), 22. Nissner (Heinrich, Thaler), 23. Rossi (M. Huber, Zwerger), 31. Haudum (Zwerger, M. Huber) – 1. Okuliar (Kňažko, Chromiak), 9. Kudrna, 14. Kelemen (Gernát, Tamáši)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:2, rozhodovali: Fichtner, Nikolic – Bärnthaler, Puff (všetci Rak.)

Zostavy:
Rakúsko: Starkbaum – Nickl, Wolf, Zündel, Heinrich, Reinbacher, Brunner, Maier, Strong – Neubauer, Haudum, Ganahl – Thaler, Nissner, Raffl – M. Huber, Rossi, Berger – P. Huber, Acherman, Wukovits
Slovensko: Škorvánek (22. Hlavaj) – Gernát, Kňažko, Mudrák, M. Ivan, Beňo, Koch, Gajdoš – Pánik, Hrivík, Cehlárik – Kudrna, Tamáši, Lunter – Chromiak, Lantoši, Kelemen – Okuliar, Čacho, Jedlička – Holešinský

Gól v prvej minúte

Slováci mali výhodu presilovky už od 48. sekundy a bleskovo ju využili, už po ôsmich sekundách sa prezentoval gólovým blafákom Oliver Okuliar. Radosť z náskoku však na slovenskej strane trvala iba 13 sekúnd, keďže domácim vyšiel signál a Mario Huber vyrovnal.

Rakúsky tím potom využil vylúčenie Martina Gernáta a dostal sa do najtesnejšieho náskoku, ďalší dvojminútový trest Gernáta však vo vlastnom oslabení využil na vyrovnanie Andrej Kudrna.

Nasledovalo potom vylúčenie Richarda Pánika, počas ktorého najprv Miloš Kelemen upravil na 3:2 pre slovenský výber, no vzápätí v presilovke vyrovnal na 3:3 Lukas Haudum.

Rozhodla druhá tretina

Od druhej tretiny už strieľali góly iba domáci Rakúšania, všetky tri dosiahli v druhej dvadsaťminútovke.

Už v 75. sekunde Benjamin Nissner prekonal brankára Stanislava Škorvánka a toho nahradil Samuel Hlavaj, ten však po 48 sekundách inkasoval od Marca Rossiho.

Gólovú bodku za zápasom dal v 31. minúte v presilovke druhým presným zásahom v zápase Haudum.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023, Prípravný zápas
Zdroj: SITA.sk – Slováci ťahajú v príprave pred MS v hokeji 2023 čiernu sériu, v Kapfenbergu prehrali aj s Rakúšanmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilina a Prešov sa pobijú vo finále play-off SHL. Žilinčanov čaká štvrtý pokus o extraligu, Prešovčania sa pokúsia o návrat medzi elitu

Žilinskí Vlci vstúpia do tohtoročného finále na domácom ľade ako suverénny víťaz základnej časti, ktorý mal po dlhodobej súťaži 34 bodový náskok práve na Prešov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *