Home / SLOVENSKO / Jednota dôchodcov podpísala memorandum s hnutím Republika, sľúbilo zaviesť „reálne“ vyššie dôchodky

Jednota dôchodcov podpísala memorandum s hnutím Republika, sľúbilo zaviesť „reálne“ vyššie dôchodky

4.5.2023 (SITA.sk) – Jednota dôchodcov Slovenska v štvrtok v Národnej rade SR podpísala memorandum o spolupráci s hnutím Republika. Hnutie sa v ňom zaviazalo zlepšiť postavenie a životnú úroveň dôchodcov na Slovensku v prípade, že bude súčasťou budúcej vlády.

Deklaruje, že chce zastaviť zdražovanie potravín, zlepšiť kvalitu zdravotnej starostlivosti a vrátiť do spoločnosti aj do politiky úctu k starším.

Zvyšovanie dôchodkov

Starobné dôchodky chce zvýšiť tak, „aby boli reálne vyššie, nielen núdzovo „valorizované“ o zdražovanie,“ uviedla Republika vo svojom stanovisku.

Už predtým podpísala Jednota dôchodcov Slovenska memorandum o spolupráci aj so stranami Smer-SD a Hlas-SD a jej zástupcovia vystúpili na tlačových konferenciách týchto strán. Podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková v tom problém nevidí.

Hľadajú opornú barličku

Ja to hodnotím tak, že je to aktivita jednoty dôchodcov a keďže táto vláda na dôchodcov úplne zabudla, tak asi hľadajú opornú barličku úplne všade v opozícii, kde môžu, aby bola ich sila ešte väčšia,“ povedala.

S Hlasom-SD podpísala Jednota dôchodcov memorandum 5. apríla tohto roku, pričom šéf strany Peter Pellegrini seniorom sľúbil pravidelné príspevky na činnosť, ak bude vo vláde. V ten istý deň si dohodu s penzistami aktualizoval aj Smer-SD, ktorý s nimi spolupracuje už dlhšie. V roku 2020 podpísali memorandum aj s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom.

Viac k témam: Dôchodcovia, Memorandum, Opozícia, Valorizácia dôchodkov
Zdroj: SITA.sk – Jednota dôchodcov podpísala memorandum s hnutím Republika, sľúbilo zaviesť „reálne“ vyššie dôchodky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *