Home / SLOVENSKO / Dzurindova strana Modrí – Európske Slovensko je zaregistrovaná, medzi ciele patrí aj zabrániť návratu Fica k moci

Dzurindova strana Modrí – Európske Slovensko je zaregistrovaná, medzi ciele patrí aj zabrániť návratu Fica k moci

3.5.2023 (SITA.sk) – Strana Modrí – Európske Slovensko je už v registri politických strán a politických hnutí. Ministerstvo vnútra ju zaregistrovalo v stredu. Nový politický subjekt Mikuláša Dzurindu vyzbieral za štyri týždne viac než 12 800 podpisov.

Potreba novej strany

Cieľom strany je zabrániť návratu Roberta Fica (Smer-SD) k moci, ale tiež priniesť pozitívnu zmenu a nie kontinuitu súčasného vládnutia.

Mikuláš Dzurinda koncom marca zdôvodnil potrebu zakladania novej strany tým, že potrebujú získať kredibilitu na to, aby mohli rokovať s prípadnými partnermi.

Vlastná právna subjektivita

Myšlienka spájania politických síl je podľa neho stále živá a potrebná, no Modrí pochopili, že potrebujú vlastnú právnu subjektivitu.

Strana deklaruje jasný stredopravý politický kurz. „Sme liberálno-konzervatívnou stranou ľudí s moderným myslením. V kultúrno-etických otázkach sa pridržiavame tradícií, umiernenosti a stredu. Ako strana sa nevenujeme témam, ktoré sa výsostne týkajú svedomia človeka, jeho náboženského presvedčenia alebo svetonázoru,“ uvádzajú o sebe Modrí na svojom webe.

Viac k témam: politická strana, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Dzurindova strana Modrí – Európske Slovensko je zaregistrovaná, medzi ciele patrí aj zabrániť návratu Fica k moci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *