Home / SVET / Rusi majú na Ukrajine logistické problémy a zrejme na to doplatil Mizincev

Rusi majú na Ukrajine logistické problémy a zrejme na to doplatil Mizincev

2.5.2023 (SITA.sk) – Zatiaľ čo ruské politické vedenie požaduje úspech na bojisku, ruskí logistickí špecialisti nedokážu na Ukrajine dosiahnuť svoje ciele. V najnovšej správe to uvádza britské ministerstvo obrany.

Odvolanie ministra obrany

Briti poukázali na to, že podľa správ na ruských sociálnych sieťach 27. apríla odvolali z funkcie námestníka tamojšieho ministra obrany Michaila Mizinceva.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ten bol zodpovedný za vojenskú logistiku, pričom vo funkcii vydržal iba osem mesiacov. Mizincevovo odvolanie zatiaľ nebolo potvrdené, ale špekulácie o jeho budúcnosti podčiarkujú skutočnosť, že problémom ruskej vojenskej kampane na Ukrajine sú logistické otázky.

Nedarí sa plniť požiadavky

Britská spravodajská komunita navyše dodáva, že Rusko nemá dostatok munície, aby uspelo v ofenzíve. Práve nedostatok munície vedie k vnútorným nezhodám, najmä medzi ruským ministerstvom obrany a žoldnierskou Wagnerovou skupinou.

„Rusko naďalej pripisuje najvyššiu prioritu mobilizácii svojho obranného priemyslu, ale stále sa mu nedarí plniť požiadavky vojnového obdobia. Zatiaľ čo ruskí politickí lídri vytrvalo požadujú úspech na bojisku, ruskí profesionáli v oblasti logistiky uviazli uprostred,“ uvádzajú Briti.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Rusi majú na Ukrajine logistické problémy a zrejme na to doplatil Mizincev © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *