Home / SLOVENSKO / O koalícii s Republikou v Hlase neuvažujú, Pellegrini sa vyjadril aj k Demokratom (video)

O koalícii s Republikou v Hlase neuvažujú, Pellegrini sa vyjadril aj k Demokratom (video)

2.5.2023 (SITA.sk) – Predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini si nevie predstaviť koalíciou s hnutím Republika a v strane ani o takomto scenári neuvažujú. Uviedol to v rozhovore pre agentúru SITA.

Neschopnosť Hegera

„Keď hovorím o tom, že potrebujeme vládu, ktorá prinesie stabilitu, bude mať rešpekt nielen doma, ale aj v zahraničí a nebude medzinárodne izolovaná, tak si nemyslím, že za týchto okolností a v tomto čase môže byť Republika súčasťou vládnej koalície,“ povedal.

Zároveň dodal, že na to, aby s niekým nešli po septembrových voľbách do koalície, nemusia prijímať teatrálne uznesenia a ohlásiť to na sneme.

„Ani Demokratov sme nevylúčili, ale asi je všetkým jasné, že aktivity pán Hegera a jeho viac neschopnosť ako schopnosť riadiť túto krajinu ho jednoducho predurčuje na to, že Hlas si určite nevie predstaviť akúkoľvek koalíciu s pánom Hegerom a Demokratmi,“ poznamenal.

Zahranično-politické smerovanie

Rovnako to podľa neho platí aj pri hnutí Republika, s ktorým sa rozchádzajú vo viacerých zásadných otázkach. Zdôraznil, že zahranično-politické smerovanie Hlasu-SD je jasne orientované na členstvo v Európskej únii a v NATO.

„Slovensko sa samo brániť nevie a ani sa nikdy samo brániť nebude vedieť. Odmietam akékoľvek názory, že máme odísť z týchto zoskupení, snažiť sa byť nejaká neutrálna krajina a v budúcnosti sa ešte posadiť pod tieň kremeľského stromu. Nemyslím si, že toto je budúcnosť Slovenska,“ podčiarkol.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Rozhovor s Petrom Pellegrinim, predsedom strany Hlas-SD (fotografie)

Pellegrini si myslí, že to, s kým chce vládnuť, sa treba pýtať skôr šéfa Smeru-SD Roberta Fica, ktorý nikoho z možnej povolebnej spolupráce nevylúčil. Podľa neho je možné, že už chystá koalíciu s Republikou a možno aj so stranou Kotlebovci – ĽSNS, keby sa dostala do parlamentu.

„Všetci sa len pýtajú, čo spraví Hlas, ale zabúdajú sa pýtať tých ostatných, ktorí sú pre získanie moci schopní spraviť hocičo a zostaviť hocijakú koalíciu, len aby tam boli,“ podotkol.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2023/05/pellegrini-koalicni-partneri.mp4

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Smer-SD
Zdroj: SITA.sk – O koalícii s Republikou v Hlase neuvažujú, Pellegrini sa vyjadril aj k Demokratom (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *