Home / SLOVENSKO / Pellegrini je pre Smer-SD stále najbližší partner a podľa Šipoša nebol Plán obnovy nastavený príliš ambiciózne

Pellegrini je pre Smer-SD stále najbližší partner a podľa Šipoša nebol Plán obnovy nastavený príliš ambiciózne

30.4.2023 (SITA.sk) – Poslanci strany Smer-SD nepodporil zákony potrebné pre míľniky z Plánu obnovy, lebo neboli dobré, tvrdí poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Takáč. Pripomenul, že za ne nehlasovali ani koaliční partneri, kým Smer-SD je súčasťou opozície. V diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) O 5 minút 12 tiež uviedol, že Smer nastavenie Plánu obnovy od začiatku kritizoval.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš si nemyslí, že Plán obnovy, ktorý tento týždeň vláda aktualizovala, bol nastavený príliš ambiciózne. Zdôraznil, že patríme medzi štáty s najlepším čerpaním. Súhlasil s Takáčom v tom, že za potrebné zákony nehlasovali i koaliční partneri.

Peter Pellegrini je pre Smer-SD, napriek všetkému, stále najbližší partner, s ktorým by po voľbách chceli vytvoriť koalíciu. Vyhlásil poslanec Richard Takáč (Smer-SD). Uviedol taktiež, že má informácie, že bývalý policajný prezident Tibor Gašpar dostal ponuku byť súčasťou kandidátnej listiny strany Smer-SD, no nevie, či ju prijal.

Predseda poslaneckého klubu hnutia OĽaNO Michal Šipoš dúfa, že sa strane povereného premiéra Eduarda Hegera Demokrati podarí spájanie s Kresťanskodemokratickým hnutím. Potvrdil tiež, že hnutie OĽaNO rokuje so stranou Za ľudí Veroniky Remišovej.

Viac k témam: Opozícia, Plán obnovy, politická diskusia, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini je pre Smer-SD stále najbližší partner a podľa Šipoša nebol Plán obnovy nastavený príliš ambiciózne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *