Home / EKONOMIKA / O podporu pre samosprávy pomáhajúce utečencom požiadalo už 86 percent obcí. Bili sme sa za to celé mesiace, tvrdí Remišová

O podporu pre samosprávy pomáhajúce utečencom požiadalo už 86 percent obcí. Bili sme sa za to celé mesiace, tvrdí Remišová

30.4.2023 (SITA.sk) – O podporu pre samosprávy, ktoré pomáhali ľuďom utekajúcim pred vojnou, požiadalo dosiaľ 86 percent oprávnených miest a obcí. Na sociálnej sieti to v statuse uviedla dočasne poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí).

Primátori a starostovia podľa ministerky reagujú pozitívne a prostriedky plánujú využiť na obnovu školských zariadení, revitalizáciu verejných priestranstiev, ale napríklad i lepšie vybavenie pre seniorov v domovoch sociálnych služieb.

Už niekoľko dní po tom, ako vlani Rusko napadlo Ukrajinu, som na samite ministrov EÚ vo Francúzsku vyzvala, aby štáty, ktoré sa ocitli v prvej línii migračnej krízy, mohli využiť na zmiernenie jej dopadov aj eurofondy. Nebolo ľahké presadiť to, bili sme sa za to celé mesiace, naše úsilie sa vyplatilo,“ uvádza Remišová v statuse. Dodala, že je pre nich dôležité, aby boli eurofondy rozumne využité na pomoc obciam, mestám a regiónom.

Pre samosprávy, ktoré pomáhali utečencom, je celkovo určených 127 miliónov eur. Na jedného utečenca môžu získať refundáciu vo výške 2 600 eur. Výzva je určená celkovo pre 1 463 obcí a miest.

Viac k témam: Dotácie, mestá a obce, Ministerka investícií, Samosprávy, Utečenci
Zdroj: SITA.sk – O podporu pre samosprávy pomáhajúce utečencom požiadalo už 86 percent obcí. Bili sme sa za to celé mesiace, tvrdí Remišová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *