Home / SLOVENSKO / Príčinu havárie na vodovodnom potrubí v Bratislave naďalej vyšetrujú, zrejme zlyhalo prepojenie

Príčinu havárie na vodovodnom potrubí v Bratislave naďalej vyšetrujú, zrejme zlyhalo prepojenie

29.4.2023 (SITA.sk) – Počas napájania rekonštruovaného potrubia na veľké transportné potrubia pravdepodobne zlyhalo prepojenie.

Také sú predbežné odhady príčiny havárie, ktorá sa stala v rámci prác Bratislavskej vodárenskej spoločnosti na rekonštrukcii starého vodovodu na Žižkovej ulici v piatok 28. apríla okolo 12:00. Presnú príčinu poruchy určia v nasledujúcich dňoch.

Pri nehode uniklo veľké množstvo vody smerom na ulicu armádneho generála L. Svobodu, čo zapríčinilo dočasné uzavretie ulice pre cestnú dopravu a výluky MHD.

Bratislavská vodárenská spoločnosť bezodkladne odstavila prívod vody do poškodeného potrubia, čím zastavila ďalší únik vody a do niekoľkých hodín obnovila dodávku vody v postihnutej lokalite. Premávku na nábreží už obnovili v piatok večer.

„V súvislosti s odstraňovaním následkov tejto havárie bola vyhlásená mimoriadna situácia. Premávka na nábreží nie je aktuálne v ohrození, situácia sa však v nasledujúcich dňoch bude monitorovať a posudzovať sa bude aj stav svahu, ktorý priamo zasiahol únik vody,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Viac k témam: vodovodné potrubie
Zdroj: SITA.sk – Príčinu havárie na vodovodnom potrubí v Bratislave naďalej vyšetrujú, zrejme zlyhalo prepojenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Jeden komentár

  1. ako skoro vsetko bolo vybudovane pred 50-60 rokmi za sociku, 33 rokov ziadna udrzba, ziadna vymena za nove potrubia nic, vsetko tento rezim len humpluje a o nic sa dohromady nestara a potom to takto dopada…ja sa len hrozim kedy zacnu padat panelaky ich zivotnost nie je nekonečná…aj preto som si pred par rokmi kupil stary rodinny dom dal som si ho urobit a teraz mam pokoj…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *