Home / SLOVENSKO / ZOO Bratislava bude mať nového riaditeľa, z celkovo 12 kandidátov uspel Dobšovič

ZOO Bratislava bude mať nového riaditeľa, z celkovo 12 kandidátov uspel Dobšovič

27.4.2023 (SITA.sk) – Zoologickú záhradu (ZOO) v Bratislave bude od mája viesť bývalý riaditeľ Mestských lesov (MLB) v Bratislave Matej Dobšovič.

Hanuliaková sa rozhodla odísť

Poslanci sa na zasadnutí mestského zastupiteľstva stotožnili s návrhom na jeho vymenovanie na pozíciu riaditeľa ZOO. Vo funkcii vystrieda doterajšiu riaditeľku Júliu Hanuliakovú, ktorá sa rozhodla z pozície odísť ku koncu apríla na vlastnú žiadosť.

Dobšovič viedol MLB do začiatku roka 2022, keď prešiel na rezort životného prostredia, kde zastrešoval reformu národných parkov.

Verejné vypočutie kandidátov

Nový riaditeľ ZOO vzišiel z transparentného výberového konania. „Celkovo prejavilo o pozíciu záujem 12 kandidátov, traja záujemcovia na základe odporúčania výberovej komisie postúpili do ďalšieho kola,“ priblížil magistrát.

Vypočutie trojice kandidátov bolo verejné, obyvatelia sa mohli zapojiť a sledovať ho aj prostredníctvom streamu. Po prezentácii kandidátov a otázkach pristúpila výberová komisia k hodnoteniu.

„Komisia sa zhodla, že najväčšmi ju svojou koncepciou smerovania ZOO presvedčil práve Matej Dobšovič,“ dodalo mesto.

Viac k témam: Kandidáti, Riaditeľ, Vymenovanie do funkcie, Zoologická záhrada
Zdroj: SITA.sk – ZOO Bratislava bude mať nového riaditeľa, z celkovo 12 kandidátov uspel Dobšovič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dostane menej peňazí, ako predpokladalo. Dôvodom je pomoc Ukrajine zo strany bývalých vlád, uviedol Blanár (foto)

Povedal tak po pondelkovom zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci v Luxemburgu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *