Home / SLOVENSKO / Fico s Dankom plánujú spoločné aktivity, predseda Smeru si „kopol“ aj do Pellegriniho (video)

Fico s Dankom plánujú spoločné aktivity, predseda Smeru si „kopol“ aj do Pellegriniho (video)

26.4.2023 (SITA.sk) – Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko a predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico v stredu absolvovali spoločné rokovanie na pôde národniarov.

Pellegrini neprišiel

Pôvodne bol pozvaný aj predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini, ten sa však z neúčasti ospravedlnil.

Ako ďalej na tlačovej besede po rokovaní uviedol Danko, s Ficom si naplánovali niekoľko spoločných aktivít. Taktiež ich čaká diskusia v odborných prienikoch a sú pripravení spolupracovať v každej oblasti, keďže majú podľa Danka absolútnu programovú zhodu.

Zároveň je presvedčený, že strany v mnohých veciach budú vedieť dospieť ku konsenzu.

Spolupráca Danka a Tarabu

Fico uviedol, že Pellegrini sa s ním nechce stretnúť, lebo sa bojí, že by týmto krokom odplašil hnutie Progresívne Slovensko a stranu Sloboda a solidarita „v ich vysnívanej budúcej koalícii“. Zároveň uviedol, že Danko sa pustil do náročného projektu s názvom integrácia politických síl, ktoré majú spoločné charakteristické črty.

„Už len spoločné rozhodnutie predsedu Danka o spolupráci s Tomášom Tarabom (Život-NS) naznačuje, že tento projekt bude úspešný. Nepochybujem, že SNS postavená na takejto myšlienke integrácie má šancu prekročiť päťpercentnú hranicu a bude zohrávať dôležitú úlohu v povolebnom vývoji,“ povedal Fico.

Zároveň bude preňho potešením, ak nadviažu na spoločné účasti na niektorých podujatiach. Dodal, že 8. mája budú organizovať veľké podujatie pri príležitosti konca druhej svetovej vojny a porážky fašizmu, na ktoré Danka pozval.

Predseda SNS naďalej však verí, že po voľbách budú zostavovať vládu v zložení SNS, Smer-SD a Hlas-SD.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Smer-SD
Zdroj: SITA.sk – Fico s Dankom plánujú spoločné aktivity, predseda Smeru si „kopol“ aj do Pellegriniho (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *