Home / SLOVENSKO / Minister Naď prijal veľvyslanca Kastrana, diskutovali o darovanej technike a ďalších možnostiach pomoci Ukrajine

Minister Naď prijal veľvyslanca Kastrana, diskutovali o darovanej technike a ďalších možnostiach pomoci Ukrajine

20.4.2023 (SITA.sk) – Ruské velenie musí pochopiť, že vojenský konflikt prináša iba smrť a skazu. Uviedol to poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (Demokrati), ktorý vo štvrtok v priestoroch Ministerstva obrany (MO) SR prijal veľvyslanca Ukrajiny v SR Myroslava Kastrana.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Diskutovali o situácii na Ukrajine, o opodstatnenosti darovanej techniky, ako aj o ďalších možnostiach pomoci Ukrajine.

Naď: Ukrajinci vedú spravodlivý boj

Ako uviedol šéf rezortu obrany, Ukrajina má už od začiatku podporu zo strany Slovenska a vďaka flexibilnej spolupráci sa podarilo zachrániť množstvo životov. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kakaščíková.

Na rozdiel od agresora Ukrajinci vedú spravodlivý boj za slobodu a hodnoty, ktoré v Rusku utopil Putinov režim v nenávisti. Práve preto podporuje Ukrajinu celý civilizovaný svet, práve preto bude na strane víťazov,“ vyhlásil Naď.

Upevnenie vzťahov vďaka pomoci

Ukrajinský veľvyslanec vyjadril Slovensku vďaku za vojenskú a tiež humanitárnu pomoc. „Ukrajinský národ si bude navždy pamätať rýchlu a obetavú pomoc Slovenska,“ uviedol Kastran v súvislosti s dodaním 13 kusov stíhacích lietadiel MiG-29 a časti protilietadlového raketového systému KUB.

Kastran súčasne potvrdil, že slovenský systém protivzdušnej obrany S-300 naďalej funguje a pomáha chrániť územie pred ruskými raketami. Ocenil aj to, že Slovensko bolo medzi prvými krajinami, ktoré začali s pomocou Ukrajine účinnými zbraňovými systémami.

Či už ide o materiálnu podporu alebo napríklad výcvik ukrajinských vojakov, naši ukrajinskí priatelia si túto pomoc skutočne veľmi vážia a vedia, že v tom nie sú sami,“ uzavrel Naď.

Viac k témam: Diplomacia, Minister obrany, rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačky MiG-29, Systémy protivzdušnej obrany S-300, ukrajinský veľvyslanec
Zdroj: SITA.sk – Minister Naď prijal veľvyslanca Kastrana, diskutovali o darovanej technike a ďalších možnostiach pomoci Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rada vlády odmietla novelu zákona o neziskových organizáciách. Pletie sa ňou bič na aktívnych občanov, tvrdí Zajac

Novela zákona negatívne postihne všetky typy mimovládnych organizácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *