Home / SLOVENSKO / Advokát Kubina upozornil na ďalšiu nahrávku, ktorá dokazuje manipulácie v prípade vyšetrovateľov NAKA

Advokát Kubina upozornil na ďalšiu nahrávku, ktorá dokazuje manipulácie v prípade vyšetrovateľov NAKA

20.4.2023 (SITA.sk) – Ďalšia nahrávka v trestnej veci obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry okolo Jána Čurillu má dokazovať, že ich stíhanie je manipulované.

Vetu prepísali inak

Ako na sociálnej sieti uviedol advokát Peter Kubina, na predmetnej nahrávke vyšetrovateľ Čurilla povedal pri rozhovore agentovi Jánovi Kaľavskému: „Ja som Ti, Jano, nepovedal, do p*či, že má, máš hovoriť vagabundom vonku, aby učili svedkov vypovedať”.

Policajná inšpekcia s prokuratúrou však podľa advokáta prepísali túto vetu: „Lebo ja som ti ale nepovedal, do p*či, že má, máš. (nezrozumiteľné slová) vonku aby učili svedkov vypovedať”.

V zmanipulovanom znení znie opačne

„Manipulácia v tomto prípade spočíva v tom, že hoci na zvukovom zázname je všetko úplne zrozumiteľné, v prepise je pôvodná veta rozdelená na dve vety bodkou a ako nezrozumiteľné sú vynechané slová, ktoré sú pre význam vety podstatné,“ zdôraznil Kubina s tým, že veta v pôvodnom znení vyšetrovateľa Čurillu vyviňuje.

„V zmanipulovanom znení však znie opačne a je používaná v jeho neprospech,“ doplnil advokát.

Výzva pre Žilinku

Policajný prezident Štefan Hamran už v marci tohto roku poukázal na prepisy nahrávok vyšetrovateľa Pavla Ďurku a svedka Petra Petrova, na základe ktorých sú stíhaní vyšetrovatelia NAKA zo strany policajnej inšpekcie.

„Vypustili presne tú časť, ktorá zásadným spôsobom mení význam celej vety,“ povedal Hamran na adresu vyšetrovateľov inšpekcie.

Zároveň policajný prezident vyzval generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby preveril postup svojich podriadených prokurátorov, ktorí dozorujú stíhanie vedené inšpekciou. „Tento stav sa naďalej nedá tolerovať,“ doplnil Hamran.

Viac k témam: Generálny prokurátor, Kauza Očistec, Nahrávka, Policajný prezident, Trestné stíhanie, Vyšetrovatelia
Zdroj: SITA.sk – Advokát Kubina upozornil na ďalšiu nahrávku, ktorá dokazuje manipulácie v prípade vyšetrovateľov NAKA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *