Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu

Najvyšší súd potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu

14.4.2023 (SITA.sk) – Najvyšší súd SR potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu z okolia Serede obvineným v rámci policajných akcií Venal.

Odvolanie dvoch odsúdených

Ako na sociálnej sieti informuje Úrad špeciálnej prokuratúry, štyria z odsúdených pôjdu do väzenia na 10 rokov. Súd sa bude ešte samostatne zaoberať odvolaním dvoch odsúdených, ktorí pôvodne dostali 15-ročný trest.

„Prvostupňový súd ich minulý rok v novembri uznal za vinných z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok,“ pripomenula prokuratúra.

Zločinecké skupiny

V rámci akcií Venal 1 až 6 zameraných na drogovú trestnú činnosť v Seredi a jej okolí a tiež v mestách Galanta a Trnava obvinila polícia celkovo 72 osôb.

Viac ako 20 osôb pôsobiacich v zločineckých skupinách už bolo aj právoplatne odsúdených. Členovia zločineckých skupín sa primárne zaoberali výrobou a predajom pervitínu, ale aj iných drog.

Viac k témam: Drogy, Odsúdenie, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Najvyšší súd potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *