Home / SVET / Krym tento nebude mať slávnostné demonštrácie ani sprievod nesmrteľného pluku, oznámil gubernátor Aksionov

Krym tento nebude mať slávnostné demonštrácie ani sprievod nesmrteľného pluku, oznámil gubernátor Aksionov

12.4.2023 (SITA.sk) – Na ukrajinskom polostrove Krym sa tento rok 1. a 9. mája neuskutoční žiadna demonštrácia ani prehliadka, ktoré tam ruskí okupanti v predchádzajúcich rokoch organizovali.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruskom dosadený gubernátor Krymu Sergej Aksionov na Telegrame povedal, že 1. mája nebudú žiadne „slávnostné demonštrácie“ a 9. mája sa neuskutočnia ani „sprievody nesmrteľného pluku a vojenská prehliadka“.

Podľa Aksionova tieto rozhodnutia prijali z bezpečnostných dôvodov. Zároveň ubezpečil verejnosť, že okupanti na polostrove sa rozhodne neboja plánovanej protiofenzívy ukrajinských ozbrojených síl.

Viac k témam: Krym, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Krym tento nebude mať slávnostné demonštrácie ani sprievod nesmrteľného pluku, oznámil gubernátor Aksionov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *