Home / SLOVENSKO / Nadpolovičná väčšina je s prácou prezidentky Čaputovej spokojná. Najmenej sú to sympatizanti Smeru, Hlasu a Republiky

Nadpolovičná väčšina je s prácou prezidentky Čaputovej spokojná. Najmenej sú to sympatizanti Smeru, Hlasu a Republiky

11.4.2023 (SITA.sk) – Nadpolovičná väčšina obyvateľov SR, konkrétne 55,8 percenta, je spokojných s prácou prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako s.r.o., ktorý zverejnila televízia Joj v relácii Analýzy Na hrane.

Spokojný alebo nespokojný?

Respondenti v rámci prieskumu, ktorý agentúra robila v dňoch 7. až 13. marca telefonickou formou na vzore 1000 respondentov, odpovedali na otázku: „O pár dní uplynú štyri roky od zvolenia prezidentky Zuzany Čaputovej. Ako ste spokojný alebo nespokojný s jej prácou?“.

Celkovo 26 percent opýtaných odpovedalo, že sú s prácou hlavy štátu veľmi spokojní a ďalších 29,8 percenta uviedlo, že sú skôr spokojní.

Zhodnotenie hlavy štátu

Naopak, nespokojnosť s prácou Čaputovej vyjadrilo 41,6 percenta respondentov, pričom 19,9 percenta opýtaných je skôr nespokojných a ďalších 21,7 percenta je veľmi nespokojných. Zhodnotiť prácu hlavy štátu nevedelo alebo nechcelo 2,6 percenta opýtaných.

S prácou prezidentky je podľa prieskumu spokojná väčšina voličov Progresívneho Slovenska, SaS, Sme rodina, OĽaNO, KDH aj novovzniknutého subjektu Demokrati. Väčšinová nespokojnosť, naopak, prevláda u sympatizantov strán Smer-SD, Hlas-SD, Republika alebo SNS.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prezidentka SR, Prieskukm
Zdroj: SITA.sk – Nadpolovičná väčšina je s prácou prezidentky Čaputovej spokojná. Najmenej sú to sympatizanti Smeru, Hlasu a Republiky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *