Home / SLOVENSKO / NAKA pri akcii „Mechanik“ zaistila desiatky nelegálnych zbraní a ďalšiu muníciu, štyri osoby obvinila

NAKA pri akcii „Mechanik“ zaistila desiatky nelegálnych zbraní a ďalšiu muníciu, štyri osoby obvinila

11.4.2023 (SITA.sk) – Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry vykonali na území Nitrianskeho a Trnavského kraja policajnú akciu s krycím názvom Mechanik. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková, akcia bola zameraná na trestnú činnosť nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Počas štyroch prehliadok rôznych priestorov policajti zaistili 190 zbraní, hlavných častí zbraní, tlmičov, streliva, munície, nástrojov a náradia používaných na nepovolenú úpravu a výrobu zbraní, ako aj ďalších vecí súvisiacich s trestnou činnosťou. Vyšetrovateľ následne obvinil štyri osoby, pričom jedna je väzobne stíhaná.

„Polícia apeluje na všetkých „domácich majstrov“, že na úpravu alebo výrobu zbraní a streliva je potrebné mať príslušnú licenciu podľa zákona o strelných zbraniach a strelive,“ zdôraznila hovorkyňa.

Viac k témam: akcia „Mechanik“, Obvinenie, Policajná akcia, Zbrane
Zdroj: SITA.sk – NAKA pri akcii „Mechanik“ zaistila desiatky nelegálnych zbraní a ďalšiu muníciu, štyri osoby obvinila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *