Home / SVET / Dym z požiaru skladov ohrozil centrum Hamburgu, polícia obyvateľom odporučila zavrieť okná (video)

Dym z požiaru skladov ohrozil centrum Hamburgu, polícia obyvateľom odporučila zavrieť okná (video)

9.4.2023 (SITA.sk) – Polícia v nemeckom meste Hamburg v nedeľu vyzvala obyvateľov, aby zatvorili okná, keďže nad mesto sa dostal dym z požiaru niekoľkých skladov. Regionálny verejnoprávny vysielateľ NDR uviedol, že požiar zachvátil aj kontajnery s jedovatým sírovodíkom.

Nemecká tlačová agentúra dpa informovala, že požiar vypukol približne o 4:30 ráno vo štvrti Rothenburgsort, ktorá sa nachádza vo východnej časti druhého najväčšieho mesta Nemecka. Dym sa dostal do centra mesta a zastavil premávku diaľkových vlakov medzi Hamburgom a Berlínom a ďalšími mestami.

Police in Hamburg, Germany, warned locals of possible toxins in the air after a fire at a storage facility https://t.co/BKrpKjahtu pic.twitter.com/tyfiGiXX4P
— Reuters (@Reuters) April 9, 2023

Obyvateľov Hamburgu vo varovaní prostredníctvom mobilnej aplikácie vyzvali na zatvorenie okien, vypnutie ventilácie a klimatizácie. Nijaké zranenia neboli hlásené.

Viac k témam: Požiar
Zdroj: SITA.sk – Dym z požiaru skladov ohrozil centrum Hamburgu, polícia obyvateľom odporučila zavrieť okná (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Západoafrický región Sahel sa stáva koridorom na pašovanie a konfiškáciu drog, upozorňuje OSN

Kokaín je po kanabise druhou najrozšírenejšou drogou v regióne Sahel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *