Home / SLOVENSKO / Žilinskému sudcovi hrozila strata funkcie, disciplinárny senát ho nakoniec oslobodil

Žilinskému sudcovi hrozila strata funkcie, disciplinárny senát ho nakoniec oslobodil

5.4.2023 (SITA.sk) – Disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu SR oslobodil sudcu Okresného súdu Žilina Daniela B. v rámci konania vedeného pre údajné spáchanie závažného disciplinárneho previnenia nezlučiteľného s funkciou sudcu.

Návrh podal predseda súdu

Ako informoval hovorca súdu Michal Hajtol, disciplinárny návrh na sudcu podal predseda žilinského súdu. Sudca totiž podľa neho „neodmietol žiadosť fyzickej osoby o ovplyvňovanie členov výberovej komisie v hromadnom výberovom konaní na funkcie sudcu„.

Disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu SR dospel k záveru, že disciplinárne obvinený sudca sa spod disciplinárneho návrhu oslobodzuje, pretože nebolo dokázané, že sa stal skutok,“ uviedol hovorca.

Oslobodzujúci verdikt skončil 5:0

Doplnil, že senát mal k dispozícii listinné dôkazy v podobe predložených záznamov telekomunikačnej prevádzky, avšak nevykonal ich ako dôkaz, nakoľko v zmysle Trestného poriadku takýto dôkaz nebolo možné v disciplinárnom konaní použiť.

Členovia disciplinárneho senátu podľa Hajtola rozhodli o oslobodzujúcom verdikte v pomere hlasov 5:0. „Navrhovateľ, predseda Okresného súdu Žilina, môže proti disciplinárnemu rozhodnutiu podať odvolanie,“ dodal hovorca.

Viac k témam: Disciplinárne konanie, disciplinárny senát, Sudca, Trestný poriadok
Zdroj: SITA.sk – Žilinskému sudcovi hrozila strata funkcie, disciplinárny senát ho nakoniec oslobodil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *