Home / SLOVENSKO / Bratislavská ZOO musela utratiť bielu tigricu a viac tieto šelmy chovať nebude. Shilang sa dožila takmer 18 rokov

Bratislavská ZOO musela utratiť bielu tigricu a viac tieto šelmy chovať nebude. Shilang sa dožila takmer 18 rokov

3.4.2023 (SITA.sk) – Biela tigrica z bratislavskej zoo musela v pondelok zo zdravotných dôvodov podstúpiť eutanáziu. Ako informovala hovorkyňa ZOO Slavomíra Šindelářová, samica Shilang mala takmer 18 rokov a dlhší čas trpela bolesťami, na ktoré nestačili ani silné lieky.

„Jej zdravotný stav intenzívne sledovali veterinári, ktorí rozhodli, že eutanázia je nevyhnutná,“ uviedla. Ako dodala, ZOO viac neplánuje chovať biele tigre.

Ich chov ukončujú mnohé ZOO, keďže táto šelma nie je pôvodné zviera. „Genetická informácia bieleho tigra bola umelo vyšľachtená pre potešenie ľudí,“ dodala hovorkyňa.

Tigrica Shilang sa narodila v roku 2005 vo francúzskej ZOO Cerza – Lisieux. Do ZOO Bratislava prišla ako ročné mláďa.

Podľa jej chovateľky bola od začiatku veľmi dobrá k ľuďom a mala ich rada. Vlani v júni tigrici zlyhali zadné nohy a odvtedy bola na podporných liekoch.

Veterinári zistili, že má ochorenie obličiek a tiež artrózu, ktorá jej stále viac komplikovala pohyb. Napriek liečbe sa jej stav nezlepšoval. Na svet priviedla celkom 10 mláďat, ktoré putovali do ďalších ZOO.

Viac k témam: Biely tiger
Zdroj: SITA.sk – Bratislavská ZOO musela utratiť bielu tigricu a viac tieto šelmy chovať nebude. Shilang sa dožila takmer 18 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *