Home / SLOVENSKO / Matovič sa má ospravedlniť Blahovi za výrok o „mydlení barana“, rozhodol súd

Matovič sa má ospravedlniť Blahovi za výrok o „mydlení barana“, rozhodol súd

3.4.2023 (SITA.sk) – Poslanec OĽaNO Igor Matovič sa má na najbližšej schôdzi Národnej rady SR ospravedlniť Ľubošovi Blahovi (Smer-SD) za výroky zo septembra 2020 o „mydlení barana“.

O rozhodnutí Krajského súdu v Trnave informoval Blaha na sociálnej sieti s tým, že je právoplatné. Súd tiež priznal Blahovi náhradu trov konania v stopercentnej výške.

Blaha zažaloval Matoviča za výrok z 24. septembra 2020, keď v pozícii predsedu vlády na pôde parlamentu počas Hodiny otázok hovoril o informácii, ktorú dostal e-mailom a podľa ktorej Blaha ešte ako študent preskočil plot záhrady a „mydlil barana“. Reagoval tak na vystúpenie Blahu, ktorý hovoril o Matovičovej manželke ako o „bielej kobyle“.

V spore poslanca Ľuboša Blahu a Igora Matoviča o ochranu osobnosti a poskytnutie primeraného zadosťučinenia pôvodne rozhodol Okresný súd v Trnave v máji 2021, rozsudok však až doteraz nebol právoplatný.

Viac k témam: Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Súdy
Zdroj: SITA.sk – Matovič sa má ospravedlniť Blahovi za výrok o „mydlení barana“, rozhodol súd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *