Home / EKONOMIKA / Slovensko nebude mať policajtov z Európskej prokuratúry na vyšetrovanie korupcie na eurofondoch 

Slovensko nebude mať policajtov z Európskej prokuratúry na vyšetrovanie korupcie na eurofondoch 

3.4.2023 (SITA.sk) – Európska prokuratúra na Slovensku nebude mať vlastných policajtov, ktorí by prioritne vyšetrovali korupciu na eurofondoch. Informoval o tom portál euractiv.sk.

Špecializovaní vyšetrovatelia

Minulý rok o to na návšteve Slovenska žiadala hlavná európska prokurátorka Laura Kövesi. Najväčšou požiadavkou bolo zriadiť tím špecializovaných vyšetrovateľov.

Cieľom malo byť, aby vlastní policajti prokurátorom, ktorí odhaľujú podvody a korupciu na eurofondoch, zlepšili podmienky nezávislej a efektívnej práce.

Takáto prax je v zahraničí bežná

Policajné útvary z Luxemburska, Malty a z Bulharska pre euractiv potvrdili, že takáto prax je v zahraničí bežná. Ako ďalej informoval portál, Slovensko tejto požiadavke nemá v pláne vyhovieť.

„Národná kriminálna agentúra neplánuje existujúcich vyšetrovateľov vyčleniť a odovzdať priamo do štruktúr Európskej prokuratúry,“ uviedlo pre euractiv komunikačné oddelenie prezídia Policajného zboru a dodalo, že policajti Národnej kriminálnej agentúry riadne vedú všetky konania, ktoré sú v príslušnosti Európskej prokuratúry a vybavujú jej dožiadania o súčinnosti.

Viac k témam: Eurofondy, Európska prokuratúra, Korupcia, Policajti
Zdroj: SITA.sk – Slovensko nebude mať policajtov z Európskej prokuratúry na vyšetrovanie korupcie na eurofondoch  © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *