Home / SLOVENSKO / Trenčín hostí spoločné zasadnutie slovenskej a českej vlády, témou bude aj vojna na Ukrajine

Trenčín hostí spoločné zasadnutie slovenskej a českej vlády, témou bude aj vojna na Ukrajine

3.4.2023 (SITA.sk) – Spoločné zasadnutie vlád Slovenskej a Českej republiky sa v pondelok koná v Trenčíne. Rokovanie v priestoroch hotela Elizabeth sa začne o 12:30 úvodnými príhovormi predsedov vlád SR a ČR Eduarda Hegera a Petra Fialu.

Polhodinu predtým absolvujú premiéri s ministrami slávnostný uvítací ceremoniál na Mierovom námestí v Trenčíne. Tlačová konferencia premiérov je naplánovaná na 15:40.

Témy rokovania v Trenčíne

Hlavnými témami stretnutia sú vojna na Ukrajine, obranná a cezhraničná spolupráca či energetika. Predsedovia vlád a ministri budú v rámci vzájomných konzultácií hovoriť aj o podpore konkurencieschopnosti oboch ekonomík, ale tiež o budúcnosti regionálnej spolupráce.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na stretnutí sa za slovenskú stranu zúčastní predseda vlády Eduard Heger, podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová, minister obrany Jaroslav Naď, minister spravodlivosti Viliam Karas, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer, minister školstva, vedy, výskumu a športu Ján Horecký a minister hospodárstva Karel Hirman.

Už ôsme spoločné zasadnutie

Českú stranu bude reprezentovať predseda vlády Petr Fiala, podpredseda vlády pre digitalizáciu a minister pre miestny rozvoj Ivan Bartoš, ministerka obrany Jana Černochová, minister spravodlivosti Pavel Blažek, minister zahraničných vecí Jan Lipavský, minister školstva, mládeže a telovýchovy Vladimír Balaš a námestník ministra priemyslu a obchodu Petr Třešňák.

Spoločné zasadnutie vlád sa uskutočňuje už ôsmykrát. Tradícia spoločných stretnutí sa začala v roku 2012, kedy sa ministri stretli súčasne v Trenčíne a Uherskom Hradišti. Nasledovali stretnutia v Skalici, Valticiach, Bratislave a Ledniciach.

Pred piatimi rokmi sa spoločné zasadnutie uskutočnilo v Košiciach a naposledy obe vlády spoločne rokovali v novembri 2019 v českých Valticiach.

Viac k témam: Český premiér, Minister hospodárstva SR, Minister obrany SR, Minister školstva vedy výskumu a športu SR, Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Trenčín hostí spoločné zasadnutie slovenskej a českej vlády, témou bude aj vojna na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *