Home / SLOVENSKO / Vodička Fiatu si nevšimla blikajúcu výstrahu a zrazila sa s vlakom, auto skončilo v priekope (foto)

Vodička Fiatu si nevšimla blikajúcu výstrahu a zrazila sa s vlakom, auto skončilo v priekope (foto)

30.3.2023 (SITA.sk) – Dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazil osobný vlak s osobným motorovým vozidlom, sa stala vo štvrtok predpoludním na trase Bardejov – Prešov. Automobil skončil po zrážke prevrátený v priekope. Vodička vyviazla s ľahkými zraneniami. Doprava na úseku bola dočasne zastavená. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Nikto iný z pasažierov sa nezranil

Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, okrem jednej osoby v automobile sa vo vlaku nezranil žiadny ďalší cestujúci.

Podľa hovorcu krajskej polície v Prešove Daniela Džobanika sa nehoda stala na priecestí na ulici Postajok v smere ku Kalvárii v Bardejove. Zakliesnená osoba vo vozidle utrpela povrchové zranenia s podozrením na otras mozgu. Na mieste zasahuje päť hasičov z Bardejova s jedným kusom techniky, takisto hliadky policajného zboru.

Svietilo výstražné znamenie

Ako doplnila prešovská krajská polícia na sociálnej sieti, osobné auto Fiat Punto viedla 53-ročná Bardejovčanka, ktorá vošla na železničné priecestie v čase, keď na priecestnom zabezpečovacom zariadení bola dávaná výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„V dôsledku toho došlo k zrážke s vlakom idúceho z Bardejova do Prešova, po ktorej vozidlo odhodilo do priekopy a oplotenia rodinného domu. Auto zostalo prevrátené na streche a žena zakliesnená v ňom,“ skonštatovala polícia. Prítomnosť alkoholu u vodičky ako aj u strojvodcu bola vylúčená vykonanými dychovými skúškami. Hmotné škody boli odhadnuté na približne 9 000 eur.

Dopravná nehoda spôsobila zastavenie dopravy na úseku Bardejov – Raslavice, na ktorom bola zriadená náhradná železničná doprava. Ako agentúre SITA potvrdila hovorkyňa Železníc SR Ria Feik Achbergerová, doprava bola na tomto úseku obnovená o 13:45.

Viac k témam: Zrážka vlaku s autom
Zdroj: SITA.sk – Vodička Fiatu si nevšimla blikajúcu výstrahu a zrazila sa s vlakom, auto skončilo v priekope (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    bohvie na co paňa myslela ked prehliadla blikajuce svetla, muselo to byt nieco velmi silne…mala stastie, ze tade sa nerutil rychlik…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *