Home / SVET / Biden po tornádach vyhlásil núdzový stav, počet mŕtvych stúpol na najmenej 26 ľudí

Biden po tornádach vyhlásil núdzový stav, počet mŕtvych stúpol na najmenej 26 ľudí

26.3.2023 (SITA.sk) – Počet obetí vyčíňania tornád v amerických štátoch Mississippi a Alabama stúpol na najmenej 26 mŕtvych. Desiatky ďalších ľudí, predovšetkým v Mississippi, utrpeli zranenia. Záchranári naďalej prehľadávajú trosky desiatok zničených budov.

Americký prezident Joe Biden v nedeľu skoro ráno vyhlásil núdzový stav pre štát Mississippi, čím okamžite sprístupnil finančné prostriedky pre najviac postihnuté okresy Carroll, Humphreys, Monroe a Sharkey.

Tornáda zanechali obzvlášť ničivú stopu vo vidieckom mestečku Rolling Folk v poslednom menovanom okrese. „Moje mesto je preč,“ vyhlásil starosta Eldridge Walker.

Na základe prvotných údajov získali tornáda predbežné hodnotenie EF-4, uviedla kancelária Národnej meteorologickej služby v Jacksone. Spomenuté označenie znamená, že tornáda sa v nárazoch vetra pohybovali rýchlosťou medzi 265 a 320 kilometrov za hodinu.

Viac k témam: Americký prezident, Tornádo
Zdroj: SITA.sk – Biden po tornádach vyhlásil núdzový stav, počet mŕtvych stúpol na najmenej 26 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred zrážkou s mostom podstúpila nákladná loď v prístave v Baltimore údržbu motora

Kontajnerová loď Dalí v utorok okolo 1:30 ráno narazila do piliera mosta, ktorý sa následne zrútil do rieky Patapsco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *