Home / SLOVENSKO / Karas už nevidí v prípade Juraja Hossua priestor na ďalší postup ministerstva spravodlivosti. Je to uzavretá vec

Karas už nevidí v prípade Juraja Hossua priestor na ďalší postup ministerstva spravodlivosti. Je to uzavretá vec

15.3.2023 (SITA.sk) – Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR má k dispozícii analýzu k prepusteniu Juraja Hossua. Ako po rokovaní vlády uviedol poverený minister spravodlivosti Viliam Karas, vyhodnotili dostupné materiály a nevidí v prípade priestor na ďalší postup rezortu spravodlivosti. Dodal, že ide o uzavretú vec.

Juraj Hossu, ktorý si odpykával deväťročný trest odňatia slobody za zabitie filipínskeho občana Henryho Acordu z roku 2018, bol prednedávnom prepustený na slobodu. O jeho podmienečnom prepustení rozhodol Okresný súd v Trnave.

Zároveň mu určil skúšobnú dobu v trvaní sedem rokov, kontrolu technickými prostriedkami na monitorovanie polohy a dohľad probačného úradníka na tri roky, zákaz vychádzania od 21:00 do 5:00 a zákaz požívania alkoholu a iných návykových látok.

Viac k témam: Zabitie Filipínca v Bratislave
Zdroj: SITA.sk – Karas už nevidí v prípade Juraja Hossua priestor na ďalší postup ministerstva spravodlivosti. Je to uzavretá vec © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *