Home / SVET / V Chersonskej oblasti počas piatich dní uplatnia predĺžený zákaz vychádzania, v oblasti môžu operovať Rusi

V Chersonskej oblasti počas piatich dní uplatnia predĺžený zákaz vychádzania, v oblasti môžu operovať Rusi

13.3.2023 (SITA.sk) – V Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny budú počas piatich dní uplatňovať predĺžený zákaz vychádzania. Uviedol to gubernátor oblasti Oleksandr Prokudin.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zákaz vychádzania bude trvať od piatej popoludní do pol siedmej rána od 13. do 17. marca. Podľa gubernátora totiž úrady dostali informácie o možnej prítomnosti ruských sabotážno-prieskumných skupín v oblasti. Cieľom zákazu vychádzania je predísť obetiam medzi civilným obyvateľstvom počas opatrení proti sabotážam. Referuje o tom web Kyiv Independent.

„Žiadam všetkých, ktorí potrebujú odísť z oblasti dnes, aby tak urobili ihneď a v budúcnosti, aby plánovali svoj pobyt v meste a v oblasti,“ uviedol gubernátor. Po tom, ako ukrajinské sily vlani v novembri oslobodili časť Chersonskej oblasti, je mesto Cherson a jeho okolie na západnom brehu rieky Dnipro terčom nepretržitého bombardovania ruskými silami.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – V Chersonskej oblasti počas piatich dní uplatnia predĺžený zákaz vychádzania, v oblasti môžu operovať Rusi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi pri útokoch na dedinu Očeretyne používajú aj chemické zbrane, tvrdí hovorca ukrajinskej skupiny síl

Dedina leží približne 50 kilometrov južne od mesta Časiv Jar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *