Home / SLOVENSKO / Rely+On Virkon od spoločnosti LANXESS je účinný pri dezinfekcii vzduchu v interiéroch

Rely+On Virkon od spoločnosti LANXESS je účinný pri dezinfekcii vzduchu v interiéroch

10.3.2023 (SITA.sk) –
Rely+On Virkon preukázal vysokú účinnosť proti baktériám, kvasinkám a vírusom pri dezinfekcii vzduchu rozprašovaním
Dezinfekcia je kľúčom k prevencii prenosu infekcií
Účinnosť prípravku Rely+On Virkon je preukázaná už pri nízkych koncentráciách

Keďže prípady COVID-19, chrípky a iných pôvodcov infekčných ochorení dýchacích ciest prenášaných vzduchom naďalej vyvolávajú na celom svete značné obavy, vládne zdravotnícke inštitúcie poskytujú rady a usmernenia, ako lepšie predchádzať ich prenosu. Správna hygiena a dezinfekcia majú naďalej prvoradý význam.

Širokospektrálny dezinfekčný prostriedok Rely+On Virkon od spoločnosti LANXESS, jedného z lídrov v oblasti špeciálnej chémie, je vhodný aj ako dezinfekčný prostriedok pre dezinfekciu vzduchu v interiéroch, ak sa aplikuje pomocou vhodného zariadenia vytvárajúceho jemnú hmlu. Kombinácia dezinfekčného roztoku a takéhoto zariadenia umožňuje dezinfekciu a dekontamináciu tvrdých povrchov v zdravotníckych, skladových, dopravných a iných zariadeniach.

„Dodržiavanie hygieny by malo byť súčasťou našej každodennej rutiny, avšak výber dezinfekčného prostriedku, ktorý preukázateľne ničí kľúčové patogény, je veľmi dôležitý,“ povedala Anneliese Bischof, viceprezidentka obchodnej línie CARE and Material Protection Products spoločnosti LANXESS.

Rely+On Virkon ničí baktérie choroboplodné zárodky už pri koncentrácii 1 g/m3

Pri teste v rešpektovanom laboratóriu jednej z francúzskych univerzít Rely+On Virkon usmrtil všetky testované kmene už pri koncentrácii 1 g/m3 a čase kontaktu 60 minút. To zodpovedá testovacím podmienkam stanoveným metódou EN a dokazuje výkonnosť a vhodnosť výrobku na praktické použitie ako dezinfekčného prostriedku na dezinfekciu vzduchu.

Rely+On Virkon sa riedi vo vode obsahujúcej 10 % monopropylénglykolu, čo je kombinácia, ktorá umožňuje vyšší výkon postreku pri rozprašovaní.

„Použitie Rely+On Virkon ako prostriedku na dezinfekciu vzduchu môže pomôcť dezinfikovať neprístupné miesta a znížiť riziko kontaminácie povrchov, stien, kľučiek dverí, stolov a stoličiek najmä tam, kde sa aplikácia roztokov postrekom alebo zotieraním považuje za nepraktickú,“ uzatvára Bischof.

Viac informácií nájdete na www.relyondisinfection.com.

Nemecký LANXESS patrí medzi svetovú špičku v oblasti dezinfekcie

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2021 dosiahol obrat 7,6 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 14 900 zamestnancov v 33 krajinách. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív a produktov na ochranu spotrebiteľov. LANXESS je zaradený do popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Viac informácií o firme nájdete na www.lanxess.com a sociálnych sieťach twitter.com/LANXESS, facebook.com/LANXESS, linkedin.com/company/lanxess a youtube.com/lanxess.

Tento článok nie je autorským obsahom SITA.sk. Bol dodaný klientom, uverejnený ako platený PR článok.

Viac k témam: Dezinfekcia, LANXESS, PR, Rely+On Virkon
Zdroj: SITA.sk – Rely+On Virkon od spoločnosti LANXESS je účinný pri dezinfekcii vzduchu v interiéroch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *